Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανγαία: Αναβάλλει τα σχέδια για έκδοση ομολόγου 400 εκατ.

Η αιτία της αναβολής έγκειται στην εκτόξευση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα, λόγω και των εξελίξεων στην Ιταλία. Σημαντικό το ενδιαφέρον των επενδυτών στο promarketing της έκδοσης.

Πανγαία: Αναβάλλει τα σχέδια για έκδοση ομολόγου 400 εκατ.

Η Εθνική Πανγαία αποφάσισε την αναβολή της διαδικασίας προσφοράς ομολογιών (senior notes) ονομαστικού κεφαλαίου €400 εκατ. ευρώ, λόγω των ευμετάβλητων και δυσμενών συνθηκών των αγορών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στις χρηματαγορές, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να επανεκκινήσει τη σχετική διαδικασία. 

Η αιτία της αναβολής έγκειται στην εκτόξευση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα, λόγω και των εξελίξεων στην Ιταλία. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρία, κατά τη διάρκεια του pre-marketing της έκδοσης, όπου είχε επαφές με πάνω από 30 επενδυτές, είχε εισπράξει σημαντικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, δεδομένης της μεταβολής στο επενδυτικό κλίμα και σε συνεννόηση με τις τράπεζες, προτιμήθηκε να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι νεωτέρας.  

Η Πανγαία θα χρησιμοποιούσε τμήμα των εσόδων από την έκδοση προκειμένου να αναχρηματοδοτηθεί υφιστάμενος δανεισμός, ο οποίος ανέρχεται συνολικά στα 290 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια θα αξιοποιούνταν για νέες επενδύσεις σε ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v