Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Την Παρασκευή το deadline της ΕΚ για τα διαθέσιμα

Απάντηση στο αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που ετέθη στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας αναμένεται να δώσει έως την Παρασκευή η εισηγμένη. «Τρέχει» και η προθεσμία για να απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσε η Fosun.

Folli Follie: Την Παρασκευή το deadline της ΕΚ για τα διαθέσιμα

Την Παρασκευή 25 Μαΐου λήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία που έχει δώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην εισηγμένη Folli Follie, προκειμένου να δημοσιοποιήσει αναλυτικά στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών της, όπου απεικονίζονται τα διαθέσιμα κεφάλαια της μητρικής και των θυγατρικών της.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αίτημα διατυπώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή την προηγούμενη εβδομάδα, με την ένδειξη του επείγοντος. Η εταιρία ζήτησε παράταση έως τις 28 Μαΐου 2018 (ημέρα που συμπίπτει εξάλλου με την αργία του Αγίου Πνεύματος), η οποία δεν έγινε δεκτή και ως εκ τούτου οι απαντήσεις αναμένεται να διαβιβασθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση αποτελεσμάτων 2017, η εισηγμένη διέθετε ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 446,3 εκατ. ευρώ, τοποθετημένα «σε Ευρώπη και Ασία», όπως είχε αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2017.

Παράλληλα, «τρέχει» μια ακόμη προθεσμία για την εταιρία -το όριο της οποίας ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό- εκ μέρους της Fosun International Limited, η οποία μέσω επιστολής ερωτημάτων (inquiry letter) έχει ζητήσει «άμεσες διευκρινίσεις» από την εισηγμένη, στην οποία διατηρεί στρατηγική συμμετοχή της τάξης του 16,37%.

Το συγκεκριμένο ποσοστό διαμορφώθηκε στο διάστημα από 8 έως 11 Μαΐου, μετά από αγορές μετοχών που πραγματοποίησε ο κινεζικός όμιλος. Έως τότε η Fosun διατηρούσε σταθερό ποσοστό 13,89% στην ελληνική εισηγμένη Folli Follie. Υπενθυμίζεται δε ότι με γνωστοποίησή της στις 24 Απριλίου, ενημέρωνε πως το 10% αυτής της έμμεσης συμμετοχής μεταφέρθηκε στην πορτογαλική ασφαλιστική Fidelidade-Companhia de Seguros, S.A., την οποία ελέγχει πλειοψηφικά η Fosun International Limited.

Σε κάθε περίπτωση, την αναμονή απαντήσεων εκ μέρους της Folli Follie επιβεβαίωσε με συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg το Σάββατο και ο Qian Jiannong, αντιπρόεδρος της Fosun International, ο οποίος κατέχει επίσης θέση μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης ελληνικής εταιρίας.

Ξεκαθάρισε επίσης πως «ως στρατηγικός επενδυτής (σ.σ.η Fosun) δεν εμπλέκεται στη λειτουργία της Folli Follie και δεν διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση», καθώς και ότι η Fosun σκοπεύει να προστατεύσει τα συμφέροντά της ως μέτοχος μειοψηφίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v