Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Venture η πλειοψηφία των Αττικών Πολυκαταστημάτων

Κάτω από το 50% το ποσοστό της Folli Follie με μετατροπή ομολογιακού που δίνει την πλειοψηφία στο σχήμα Λαμπρόπουλου, Τσουβελεκάκη, Σγουμπόπουλου στην εταιρία άνω του 50%. Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της FF ο γενικός διευθυντής της Αττικά Πολυκαταστήματα.

Στην Venture η πλειοψηφία των Αττικών Πολυκαταστημάτων

Την παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, στο οποίο καταλάμβανε θέση μη εκτελεστικού μέλους, υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κούκουτσας, γενικός διευθυντής της Αττικά Πολυκαταστήματα.

Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η εταιρία Venture που εκπροσωπεί το σχήμα των επιχειρηματιών Κ. Λαμπρόπουλου, Κ. Τσουβελεκάκη, και Αλέξη Σγουμπόπουλου, προέβησαν σε μετατροπή μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Αττικά Πολυκαταστήματα, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό τους στην εν λόγω εταιρία πάνω από το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Οι παραπάνω κινήσεις ερμηνεύονται πλέον ευθέως ως άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους των ιδρυτών και βασικών μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα προς τον έως πρότινος συνεργάτη τους, όμιλο Folli Follie.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισηγμένος όμιλος διατηρεί ποσοστό 47% στην Αττικά Πολυκαταστήματα, το οποίο έχει ζητηθεί ήδη ως collateral από τις πιστώτριες τράπεζες του. Υπενθυμίζεται επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο της λιανεμπορικής επιχείρησης έχει ήδη παράσχει τη σχετική απαραίτητη συναίνεση για ενεχυρίαση των μετοχών της εταιρίας στις τράπεζες.

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες, αύριο αναμένεται συνάντηση τραπεζιτών με τη διοίκηση της Folli Follie με αντικείμενο τη διευθέτηση των ενεχύρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v