Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΕ: Δεν εξετάζουμε έξοδο από το ΧΑ

Την αισιοδοξία της για την πορεία της φετινής χρονιάς, αλλά και τον προβληματισμό της για το κατά πόσο οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού θα διατηρηθούν το 2019 εξέφρασε η διοίκηση της εισηγμένης. Απόφαση για μέρισμα 0,28 ευρώ.

ΓΕΚΕ: Δεν εξετάζουμε έξοδο από το ΧΑ

«Το 2017 ήταν για εμάς μια καλή χρονιά και το 2018 προδιαγράφεται ακόμη καλύτερο. Ο κύκλος εργασιών του πρώτου πενταμήνου είναι αυξημένος κατά 5% και η πληρότητα του ξενοδοχείου μας (President) ανεβασμένη. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις μιλούν για αυξημένες επιδόσεις στο σύνολο της χρονιάς».

Αυτά δήλωσε η Δωροθέα Κεφάλα, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΓΕΚΕ στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «διαισθάνομαι πως το 2019 δεν θα είναι μια τόσο καλή χρονιά όσο η φετινή, καθώς η κατάσταση στη Μεσόγειο ηρεμεί και οι αγορές άλλων χωρών (π.χ. Τουρκία, Αίγυπτος) αρχίζουν να ανακάμπτουν».

Παράλληλα, η κα Κεφάλα απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιας επεκτατικής κίνησης της ΓΕΚΕ εκτός του γνωστού κτιρίου της Λεωφόρου Κηφισίας: «Δεν μας ενδιαφέρει να διακτινιστούμε σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Επικεντρωνόμαστε στο κτίριο που ήδη διαθέτουμε, σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο όπως το President και θα προσπαθήσουμε να το απογειώσουμε. Έχουμε μπει σε πολλές πλατφόρμες με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, ενώ συνεχίζουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, με στόχο την ανακαίνιση του ξενοδοχείου και τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου προϊόντος μας».

Το 2017 έκλεισε για την ΓΕΚΕ με κύκλο εργασιών 10,07 εκατ. ευρώ, EBITDA 4,43 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,509 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δανεισμός ήταν μηδενικός, ενώ τα διαθέσιμα της 31ης Δεκεμβρίου (κυρίως προθεσμιακές καταθέσεις) ανέρχονταν σε 6,24 εκατ. ευρώ.

Η χθεσινή τακτική γενική αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,28 ευρώ ανά μετοχή (ημερομηνία καταγραφής η 20η Ιουνίου, καταβολή στις 26 Ιουνίου), ποσού που περίπου αντιστοιχεί στο σύνολο των περυσινών κερδών.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα μετόχων, η διοίκηση της ΓΕΚΕ, σημείωσε:

• Το θέμα της εξόδου της εισηγμένης από το Χρηματιστήριο της Αθήνας, αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται από τη εταιρεία, ούτε είναι στις προθέσεις της.

• Υπάρχουν σκέψεις για κάποια μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου στο μέλλον, ωστόσο αυτό θα καθυστερήσει καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση του ξενοδοχείου.

• Η μέση περυσινή πληρότητα είχε διαμορφωθεί στο 69,29% (62,17% το 2016) και φέτος αναμένεται αυξημένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v