Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το ΔΣ της Dufry

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Dufry ο κ. Κουτσολιούτσος προχώρησε σε αυτή την κίνηση «προκειμένου να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες δραστηριότητες του». Ο όμιλος Folli Follie εξακολουθεί να διατηρεί ποσοστό στον όμιλο.

Παραίτηση Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το ΔΣ της Dufry

Την άμεση παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της Dufry υπέβαλε και βεβαίως έγινε αποδεκτή, ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Dufry με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2018 ο κ.Κουτσολιούτσος προχώρησε σε αυτή την κίνηση "προκειμένου να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες δραστηριότητες του".

Υπενθυμίζεται ότι η σχέση των δύο πλευρών δημιουργήθηκε το 2012 όταν ο ελβετικός πολυεθνικός όμιλος εξαγόρασε το 51% των ΚΑΕ. Από την πλευρά της, η οικογένεια Κουτσολιούτσου προέβη στην απόκτηση ποσοστού 4,1% στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης ελβετικής πολυεθνικής και συνάμα μια θέση μη εκτελεστικού μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, την οποία διατήρησε έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, οπότε και ανακοινώθηκε η παραίτηση.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Folli Follie εξακολουθεί να διατηρεί ποσοστό στην Dufry, το οποίο στο τέλος του 2017 αποτιμάται στα 152 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό στοιχείο είχε ζητηθεί μάλιστα ως ενέχυρο έναντι δανειακών συμβάσεων από τις ελληνικές πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες εν τέλει εξασφαλίστηκαν με την ενεχυρίαση του ποσοστού που Folli Follie κατέχει στην Αττικά Πολυκαταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v