Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chipita: Επεσαν υπογραφές για εξαγορά από Mondelēz

Υπογράφηκε σύμβαση αγοραπωλησίας του 100% της Chipita. Κοντά στο 1 δισ. ευρώ το τίμημα και ανάληψη του συνόλου του δανεισμού από τη Mondelēz. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η Νίκας.

Chipita: Επεσαν υπογραφές για εξαγορά από Mondelēz

Ενα βήμα πριν την πώλησή του στη Mondelēz βρίσκεται ο όμιλος Chipita καθώς υπογράφηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβαση αγοραπωλησίας για το 100% των μετοχών της μητρικής έναντι τιμήματος που ξεπερνά ελαφρώς το 1 δισ. ευρώ, ενώ ο αγοραστής αναλαμβάνει και τον δανεισμό του ομίλου.

Όπως αποκάλυψε η στήλη Χαμαιλέων τον περασμένο Αύγουστο, ολοκληρώθηκε το Virtual Data Room που είχε ανοίξει για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η Mondelēz κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, η οποία κρίθηκε ικανοποιητική και υπογράφηκε σύμβαση αγοραπωλησίας (SPA) των μετόχων της Chipita.

Το τελικό τίμημα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του λεπτομερούς οικονομικού και νομικού ελέγχου. Ερώτημα αποτελεί αν η αλλαντοβιομηχανία Νίκας εξαιρέθηκε ή όχι τελικώς από τη συμφωνία.

Η πλευρά Θεοδωρόπουλου επιθυμεί να διατηρήσει την αλλαντοβιομηχανία, επομένως, ακόμη και αν δεν εξαιρέθηκε, είναι πιθανό σε δεύτερη φάση να πωληθεί από τη Mondelēz στον επιχειρηματία.

Οι μέτοχοι της Chipita (Olayan Group, Σπ. Θεοδωρόπουλος, Αχ. Φώλιας, Στ. Φρέρης, Μ. Χατζάκου) θα αποεπενδυθούν με ικανοποιητικό κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v