Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Την ευθύνη έχει ο πατέρας μου

Αποφασισμένος να παραμείνει στο τιμόνι της Folli Follie εμφανίζεται ο CEO δηλώνοντας άγνοια για τις χαοτικές διαφορές στα οικονομικά στοιχεία της Ασίας. Υποστηρίζει ότι συζητά με στρατηγικό επενδυτή. Εμφανίζεται έτοιμος για νομική δράση κατά του πατέρα του.

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Την ευθύνη έχει ο πατέρας μου

Πλήρη άγνοια για τις χαοτικές διαφορές που αποκάλυψε η έκθεση της Alvarez & Marsal στα οικονομικά στοιχεία του ομίλου στην Ασία δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και παράλληλα αρνείται να παραιτηθεί, φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνο τον πατέρα του.

«Εγώ και τα στελέχη στην Αθήνα δεν ήμασταν σε θέση και ούτε είχαμε αντιληφθεί την κατάσταση στην Ασία», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, παρά το γεγονός ότι για τις τεράστιες αποκλίσεις στις απαιτήσεις είχε ερωτηθεί από τους Financial Times ήδη από το 2015. «Εγώ και τα στελέχη μου είχα αναλάβει το ευρωπαϊκό κομμάτι. Δεν ήμουν σε θέση να έχω οποιοδήποτε έλεγχο στο ασιατικό. Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω τις φήμες, που όλα αυτά τα χρόνια αναπαράγονται στον τύπο, περί ρήγματος στην αντίληψη για το μέλλον του ομίλου με τον πατέρα μου, που αναπόφευκτα οδήγησε και στον διοικητικό διαχωρισμό της εταιρείας σε δυο ομίλους εδώ και πολλά χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι ακόμα και αν εξαπατήθηκε θα έπρεπε να αποχωρήσει δηλώνει: «Αισθάνομαι μια μεγάλη ευθύνη να ηγηθώ της αναδιοργάνωσης (…) Ολο αυτόν τον καιρό έχω καταπονηθεί ψυχικά και σωματικά και για μένα ειλικρινά το πιο εύκολο θα ήταν να σηκωθώ να φύγω. Μένω στην εταιρεία όχι ως μέτοχος. Ανέκαθεν άλλωστε είχα ελάχιστες μετοχές. Μένω αποκλειστικά για να βοηθήσω να ξεπεράσει την κρίση, όπως και τους ανθρώπους μου, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, να έχουν δουλειά αύριο. Εννοείται πως με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ και το όνομά μου».

Αναφορικά με τον πατέρα του δε συμπληρώνει: «Όπως ανέφερα ήδη, για μένα το να φύγω είναι η εύκολη λύση. Θεωρώ ότι είμαι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος και προσωπικά καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και είμαι διατεθειμένος να κινηθώ νομικά κατά παντός υπευθύνου ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστώ με την οικογένεια μου. Δεν θα αφήσω τίποτα αναπάντητο».

Αναφορικά με την επιλογή μιας μικρής ελεγκτικής εταιρείας υποστηρίζει ότι «δεν ήταν προσωπική μου επιλογή» και πως «ήταν νόμιμη». Παραδέχεται ωστόσο ότι η επιλογή «αποδείχτηκε λάθος και γι’ αυτό το λόγο τώρα ο έλεγχος της Ασίας, αλλά και για όλο τον όμιλο, ανατέθηκε σε μια από τις BIG 4.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παραδέχεται ότι ο όμιλος δέχεται «τεράστια πίεση στη ρευστότητα, λόγω των συνεχιζόμενων απαιτήσεων από προμηθευτές για προκαταβολές τοις μετρητοίς» και υποστηρίζει ότι συζητά με τρεις υποψήφιους επενδυτές για την «Αττικά Πολυκαταστήματα» αλλά και για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο, χωρίς να αποκαλύπτει ονόματα και λεπτομέρειες για λόγους «συμβάσεων εμπιστευτικότητας».

Σε ότι αφορά τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο υποστηρίζει ότι «έχω απαιτήσει από τον πατέρα μου, που είναι και ο βασικός μέτοχος, να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης με όρους που θα οδηγήσουν την εταιρεία στην επόμενη ημέρα και με είσοδο νέου επενδυτή, ακόμα και αν αυτό είναι επιζήμιο για τα μετοχικά του δικαιώματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v