Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Οι σχεδιασμοί διάσωσης και η Fosun

Tον ρόλο του στρατηγικού επενδυτή, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης της εταιρείας, εξετάζει ο κινεζικός όμιλος, μετά από πολύμηνη σιωπή. Τί δηλώνουν πηγές κοντά στη Fosun. Στα όριά της η λειτουργία της FFG, που δεν μπορεί να υποστηρίξει καίρια σημεία δραστηριότητας.

Folli Follie: Οι σχεδιασμοί διάσωσης και η Fosun

Την κατ’ αρχάς πρόθεσή της να εμπλακεί στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της FFG φέρεται να έχει εκφράσει η δεύτερη βασική μέτοχος της εταιρίας, η κινεζική Fosun, η οποία επί μακρόν κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, ο κινεζικός όμιλος «εντάσσεται» στο παζλ διάσωσης της FFG ως ο παράγοντας που μπορεί να εισφέρει φρέσκο χρήμα, εκπροσωπώντας παραλλήλως τη λύση του διάδοχου management στην εταιρία.

Η ενδεχόμενη εμπλοκή της Fosun -η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά επίσης δεν έχει διαψευστεί από πηγές του ομίλου έως τη στιγμή που συντάσσεται το παρόν κείμενο- απαντά εν μέρει στο αδιέξοδο το οποίο έχει δημιουργήσει η FFG. 

Έως ότου υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας FFG η Fosun δεν μπορεί να σχολιάσει τίποτα, ανέφεραν πηγές κοντά στο κινέζικο όμιλο. Το παραπάνω σχόλιο πάντως επιβεβαιώνει εμμέσως την πρόθεση της Fosun να εξετάσει την ανάμιξη της στην αναδιάρθρωση του ελληνικού ομίλου.

Στο πλαίσιο που έχει ορίσει με προηγούμενες κινήσεις της η διοίκηση της FFG, το «παιχνίδι» παίζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και στην προσφυγή της στις πρόνοιες του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, όπου οφείλει να αποδείξει τη βιωσιμότητά της αλλά και την υποστήριξή της από φρέσκο χρήμα.

Ήδη οι μεγάλοι πιστωτές της εταιρίας, ήτοι οι ομολογιούχοι, έχουν αποκρυσταλλώσει τη θέση τους όπου, σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του Euro2day.gr, απαιτούν εμπράγματες εξασφαλίσεις, εγγυητή με φρέσκο χρήμα, την ανάληψη της διοίκησης και σαφώς την πλήρη αποχώρηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Η εμπλοκή της Fosun -που μένει να αποδειχθεί πόσο δεσμευτική είναι- φαίνεται να συμπληρώνει μέρη των κενών κομματιών ενός σεναρίου για την επόμενη μέρα της FFG.

Όλα τα παραπάνω τελούν βεβαίως υπό την αίρεση πολλών παραμέτρων. Βασικός παράγοντας παραμένει η λειτουργική ικανότητα της εταιρείας, που διέρχεται ισχυρών κραδασμών και στερεύει από ρευστότητα.

Προς επίρρωση όσων έχει μεταδώσει το Euro2day.gr όσον αφορά την ικανότητα της εταιρίας να εξυπηρετήσει τις εμπορικές δραστηριότητές της έρχεται η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της εισηγμένης, σύμφωνα με την οποία αιτείται την πτώχευση της θυγατρικής της Links of London στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v