Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απομακρύνονται δύο στελέχη της ΕΤΕ για την υπόθεση Παπαευαγγέλου

Η διευθύντρια λιανικής τραπεζικής και ο διευθυντής του τμήματος καρτών θα πληρώσουν το «τίμημα» της υπόθεσης. Στην πρώτη αποδίδεται το ότι δεν ενημέρωσε τη διοίκηση. Στο παρελθόν είχε γίνει χρήση POS από δύο ακόμα τράπεζες.

Απομακρύνονται δύο στελέχη της ΕΤΕ για την υπόθεση Παπαευαγγέλου

Στην απομάκρυνση της γενικής διευθύντριας λιανικής τραπεζικής Νέλλης Τζάκου, αλλά και του διευθυντή της διεύθυνσης καρτών Γιώργου Χατζανδρέου θα προχωρήσει, ακόμη και εντός της ημέρας, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Τα δύο στελέχη εμπλέκονται στην ύποπτη υπόθεση παραβίασης των κινεζικών capital controls με συναλλαγές μέσω POS από εταιρεία συμφερόντων του αντιπροέδρου της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, που επίσης αποπέμπεται από την εισηγμένη εταιρεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κα Νέλλη Τζάκου είχε ενημερωθεί από τις κινεζικές αρχές για την παραβίαση των περιορισμών μέσω POS της Εθνικής Τράπεζας που χρησιμοποιούσαν ο κ. Παπαευαγγέλου και οι συνεργάτες του, ωστόσο δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, ούτε ενημέρωσε τη διοίκηση της τράπεζας για το σκάνδαλο.

Ο επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε στο παρελθόν POS και άλλων δύο ελληνικών τραπεζών, ωστόσο οι αρμόδιες διευθύνσεις σταμάτησαν τη ροή του χρήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόλπο με τα POS της Εθνικής είχε ενταθεί τους τελευταίους μήνες.

Εθνική για POS: Θα λάβει μέτρα η διοίκηση

Η Εθνική Τράπεζα με αφορμή τα δημοσιεύματα για παραβίαση των κινεζικών capital controls με συναλλαγές μέσω POS από εταιρία συμφερόντων του Ε. Παπαευαγγέλλου, ανακοινώνει τα εξής:

Η Τράπεζα μετά τη διαπίστωση από τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης διενέργειας ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών, προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή τους. Στο πλαίσιο αυτό προέβη εγκαίρως σε ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών.

Περαιτέρω, σε εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής, ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας και αποφασίστηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο η άμεση λήψη μέτρων από τη Διοίκηση, αναφέρει η ΕΤΕ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v