Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανγαία: Προτιμητέος επενδυτής για το Hilton Λευκωσίας

Προβάδισμα για να αποκτήσει το 96,82% της εταιρείας που πωλούν MIG και ο όμιλος Louis. Στη ζώνη των 58-60 εκατ. ευρώ κινείται το τίμημα.

Πανγαία: Προτιμητέος επενδυτής για το Hilton Λευκωσίας

Προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση του 96,82% της εταιρείας, η οποία έχει στην κατοχή της το ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, αναδείχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πανγαία ΑΕΕΑΠ, θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω διεύρυνση της παρουσίας της στην κυπριακή αγορά.

Εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, η συμφωνία αγοραπωλησίας αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και η συναλλαγή να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2019. Η Πανγαία θα αποκτήσει το 96,82% της Cyprus Tourism Development Company, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Hilton, το οποίο ελέγχεται από τη MIG (75,08%) και τη Louis Plc (21,74%). Το υπόλοιπο 3,18% ελέγχεται από τρίτους επενδυτές.

Το τίμημα, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται στη ζώνη των 58-60 εκατ. ευρώ και αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Χρ. Παπαχριστοφόρου της Invel (βασικής μετόχου της Πανγαία) στις προοπτικές της κυπριακής τουριστικής αγοράς.

Η εταιρεία εμφανίζει σημαντική βελτίωση των μεγεθών της, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα έσοδά της από 9,7 εκατ. ευρώ το 2014 ανήλθαν, πέρυσι, στα 12 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να αυξάνονται κατά 18,6% την ίδια περίοδο, φθάνοντας στη χρήση του 2017 στα 3,4 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν στα 3,8 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε πέρυσι στο 28,5% και φέτος κινείται σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα του 30%. Ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε στο τέλος του 2017 στο 0,5 εκατ. ευρώ.

Οι προοπτικές του κλάδου παραμένουν θετικές, καθώς οι τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο θα ανέλθουν φέτος στα 4 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο κατά 8,3% σε σχέση με το 2017. Για την τετραετία 2019-22 αναμένεται μεσοσταθμική άνοδος της τάξης του 7,7%. Τα έσοδα από τις αφίξεις ανέρχονται πλέον στο 22,3% του ΑΕΠ της χώρας και εκτιμάται ότι θα φθάσουν σε μια δεκαετία στο 28% του ΑΕΠ.

Ταυτόχρονα, η κυπριακή οικονομία αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς από το 2016, εξέλιξη που αποτυπώνεται και στις διαρκείς αναβαθμίσεις της από τους οίκους αξιολόγησης.

Το Hilton αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Λευκωσία, με δυναμικότητα 294 δωματίων και εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν ευρύ φάσμα συνεδρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v