Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Δίνει για διαχείριση NPEs 3,9 δισ. ευρώ

Σε εξέλιξη διαγωνισμός για την ανάθεση διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην Κύπρο καθώς και ανακτηθέντων ακινήτων. Οι ενδιαφερόμενοι και η διάρκεια της σύμβασης διαχείρισης.

Alpha Bank: Δίνει για διαχείριση NPEs 3,9 δισ. ευρώ

Το πρώτο βήμα για την ανάθεση εξ ολοκλήρου σε τρίτο της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) του κάνει ο όμιλος Alpha Bank καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για «κόκκινα» δάνεια και ανακτηθέντα ακίνητα, ονομαστικής αξίας 3,9 δισ.

Πρόκειται για δάνεια που έχουν χορηγηθεί στην Κύπρο από την τοπική θυγατρική της Alpha (Αlpha Βank Κύπρου), μέρος των οποίων έχει εισφερθεί σε εταιρεία ειδικού σκοπού (AGI Ermis), η οποία ελέγχεται απευθείας από τη μητρική.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε προ διμήνου και έχουν κατατεθεί μη δεσμευτικές προσφορές. Ο προτιμητέος επενδυτής θα υπογράψει με τον όμιλο Αlpha Βank σύμβαση τετραετούς διάρκειας για τη διαχείριση του συνόλου των NPEs που διαθέτει ο όμιλος στην Κύπρο καθώς και ανακτηθέντων ακινήτων.

Μαζί με την ανάληψη της διαχείρισης, ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα να ενοικιάσει ή να πάρει από την AGI Ermis και την Alpha Κύπρου προσωπικό. Στον δεύτερο γύρο φημολογείται ότι έχουν περάσει μεγάλες «πλατφόρμες» διαχείρισης, όπως η Altamira και η Alvarez & Marsal.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η Αlpha Βank έχει αναθέσει τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων στη μικτή θυγατρική, που διατηρεί με τη Cepal. Το μοντέλο της ανάθεσης διαχείρισης αναμένεται να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα την επόμενη διετία, με τρόπο, όμως, που θα δίνει τη δυνατότητα αποενοποίησης «κόκκινων» δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v