Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Τι κρύβει το μπαράζ αλλαγών σε διοίκηση και Επιτροπή Ελέγχου;

Θέμα εκλογής νέου ΔΣ και νέας Επιτροπής Ελέγχου έθεσε ο ένας εκ των δύο μεγαλομετόχων. Οι διαδοχικές παραιτήσεις από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και οι αλλαγές σε οικονομική διεύθυνση και εσωτερικό ελεγκτή.

Creta Farms: Τι κρύβει το μπαράζ αλλαγών σε διοίκηση και Επιτροπή Ελέγχου;

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στην αγορά η πρόσκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Creta Farms για τη 15η Φεβρουαρίου.

Την ώρα που ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου κατά 1,23 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη καλεί τους μετόχους της να ανακαλέσουν τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου και της Επιτροπής Ελέγχου, εκλέγοντας νέα πολύ πριν από την τυπική λήξη της θητείας τους (22 Ιουνίου 2021).

Το δε αίτημα για ανάκληση μελών και εκλογή νέων δεν υποβλήθηκε από οιονδήποτε μέτοχο, αλλά από τον Εμμανουήλ Δομαζάκι (σ.σ. έτσι αναγράφεται το επώνυμο στην ανακοίνωση), ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Κων/νο Δομαζάκη ελέγχουν και συνδιοικούν την εταιρεία.

Ο Εμμανουήλ Δομαζάκις είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta, ο δε αδερφός του, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Οι δύο τους αποτελούν και τα μοναδικά εκτελεστικά μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.

Το ενδιαφέρον εξάπτεται από το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν διαδοχικές αλλαγές στα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, ενώ άλλαξαν, επίσης, οικονομικός διευθυντής και εσωτερικός ελεγκτής.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της Creta εξέλεξε στις 14 Δεκεμβρίου νέο ανεξάρτητο μέλος και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, με θέση μάλιστα προέδρου, τον κ. Χρ. Τσάλλη. Ο κ. Τσάλλης αντικατέστησε τον επιχειρηματία Κων/νο Λουρόπουλο (σ.σ. παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους), ο οποίος παρέμεινε ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms μόλις για 17 ημέρες!

Ο κ. Λουρόπουλος είχε αντικαταστήσει τον κ. Ανδρέα Μερίκα στις 27 Νοεμβρίου του 2018.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, η εταιρεία ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου και στις 13 Δεκεμβρίου την ανάληψη της θέσης οικονομικού διευθυντή εταιρείας από την κα Χαλιώτη Ελένη. Την ίδια ημέρα, ανακοινώθηκε νέος εσωτερικός ελεγκτής καθώς ο προηγούμενος είχε αποχωρήσει από το τέλος Μαΐου.

Η εισηγμένη αλλαντοβιομηχανία ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες αύξηση κεφαλαίου ως το ποσό του 1,23 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε έναντι των πιστωτριών τραπεζών της, όταν υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2018 η αναδιάρθρωση δανεισμού της.

Το τελευταίο τρίμηνο, ο μεν Κωνσταντίνος Δομαζάκης έχει αγοράσει πάνω από 500 χιλ. μετοχές της Creta Farms, ενώ ο Εμμ. Δομαζάκις 145 χιλ. μετοχές. Πριν από τις παραπάνω αγορές και με βάση τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου, ο μεν κ. Κ. Δομαζάκης έλεγχε το 40,07%, ο δε Εμμανουήλ Δομαζάκις το 40,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v