Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Τα εμπόδια στον έλεγχο της PwC

«Στο ίδιο έργο θεατής» ακόμη ένας μεγάλος ελεγκτικός οίκος. Η αδυναμία (ή απροθυμία) του management της εταιρείας να παράσχει καίριες πληροφορίες.

Folli Follie: Τα εμπόδια στον έλεγχο της PwC

Μια ακόμη άκαρπη ανάθεση καταγράφεται στο σίριαλ Folli Follie  καθώς η PwC, ως διορισμένος ελεγκτικός οίκος για την αναμόρφωση του ισολογισμού της εταιρίας χρήσης 2017, αδυνατεί να εκφράσει γνώμη για τα πεπραγμένα της.

Η δυστοκία -σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr- έγκειται στην αδυναμία (ή την απροθυμία) του management να προωθήσει τις αρμόζουσες πληροφορίες, που θα καταστούσαν έγκυρο και ακριβή τον έλεγχο ειδικού σκοπού που έχει αναλάβει επισήμως η PwC, μετά την επικύρωση της Γ.Σ. των μετόχων της εισηγμένης, αλλά και μετά από δικαστική επιταγή και αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε σχετικό δημόσιο ερώτημα του Euro2day.gr (στο πλαίσιο της Γ.Σ. της FF στις 21 Δεκεμβρίου 2018), εκπρόσωποι της PwC είχαν αρμοδίως επιβεβαιώσει ότι ο έλεγχος θα βασιστεί τόσο στο πόρισμα της A&M, όσο και σε κατά τόπους ελέγχους θυγατρικών του άλλοτε υπολογίσιμου ομίλου της FFG.

Η τελευταία εξέλιξη ακολουθεί συγκεκριμένο... μοτίβο. Ο αρχικός έλεγχος χρήσης 2017 είχε ανατεθεί στην Ernst&Young, η οποία παραιτήθηκε της διαδικασίας (αν και προηγουμένως «στοχοποιήθηκε» από την FF). Πριν την παραίτηση της E&Y, είχε καταγραφεί η παραίτηση της Rothschild (ως χρηματοοικονομικού συμβούλου).

Το πόρισμα της Alvarez&Marsal, αν και αποτέλεσε τη βάση βουλεύματος της ελληνικής Οικονομικής Εισαγγελίας, εντούτοις περιορίστηκε στο πλαίσιο της «αμαρτωλής» κινεζικής θυγατρικής  και δεν επεκτάθηκε στις εταιρίες-δορυφόρους.

Πέραν των οργανωμένων δομών που «σήκωσαν τα χέρια ψηλά», σειρά στελεχών της μεταβατικής διοίκησης της FF εγκαταλείπουν. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Euro2day.gr, o διορισμένος CRO Δ. Κουβάτσος παραμένει ενεργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v