Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από την ΕΥ Ελλάδος

Η ΕΥ Ελλάδος διοργανώνει δύο πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στα Πρότυπα GRI και στο Integrated Reporting.

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από την ΕΥ Ελλάδος

Η δημοσιοποίηση μη-χρηματοοικονομικών πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο που οι επιχειρήσεις δημιουργούν αξία για τα ενδιαφερόμενά τους μέρη και ευρύτερα για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ατζέντας των επενδυτών.

Ανταποκρινόμενη στην πρόκληση αυτή και στοχεύοντας στο να αναδείξει το πεδίο ευκαιρίας για τις επιχειρήσεις, η ΕΥ Ελλάδος διοργανώνει δύο πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν:

1) Στα Πρότυπα Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης GRI

2) Στο πλαίσιο σύνταξης ενιαίων απολογισμών (Integrated Reporting Framework)

Πρότυπα GRI

Η ΕΥ, πιστοποιημένος συνεργάτης του οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI), θα πραγματοποιήσει το 20ο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα Πρότυπα Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης GRI και τις σχετικές αλλαγές από τις κατευθυντήριες οδηγίες GRI G4, στα γραφεία της στο Μαρούσι (Οδός Χειμάρρας 8B, 151 25 Μαρούσι), την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εγκεκριμένους – από το GRI – εκπαιδευτές του τμήματος Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της EY Ελλάδος και με τη συμμετοχή προσκεκλημένων ομιλητών από κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίνονται στον χώρο της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που αναζητούν καθοδήγηση για την κατάρτιση της πρώτης τους Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης ή σε όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την προσέγγισή τους στην κατάρτιση Εκθέσεων, από τις κατευθυντήριες οδηγίες GRI G4 στα νέα Πρότυπα GRI. Ειδική αναφορά θα γίνει στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη δημοσιοποίηση μη-χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

Integrated Reporting

Το International Integrated Reporting Council όρισε την ΕΥ ως επίσημο συνεργάτη και εκπαιδευτή του Integrating Reporting (IR) Training Programme παγκοσμίως και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΥ Ελλάδος θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση στις 4 Απριλίου 2019, με αντικείμενο την εισαγωγή στο Integrated Reporting, στα γραφεία της στο Μαρούσι (Οδός Χειμάρρας 8B, 151 25 Μαρούσι).

Η EY διαθέτει σημαντική γνώση και εμπειρία στη διαμόρφωση του Integrated Reporting, έχοντας υποστηρίξει πολλούς οργανισμούς – σε παγκόσμιο επίπεδο – στη διαδικασία υιοθέτησής του. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τα οφέλη ανάπτυξης και δημοσιοποίησης ενός Integrated Report. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν γνώση και θα κατανοήσουν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του πλαισίου Integrated Reporting, καθώς και τον τρόπο που μπορούν εύκολα και γρήγορα να το υιοθετήσουν στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς όπου δραστηριοποιούνται.

Και στις δύο εκπαιδεύσεις, με την ολοκλήρωσή τους θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης, απευθείας από τους οργανισμούς GRI και IIRC αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v