Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reds: Μνημόνιο συνεργασίας με Δήμο Παλλήνης για το Cambas Project

Μεταξύ των στόχων της συνεργασίας των δύο πλευρών περιλαμβάνεται η διασφάλιση της νομιμότητας της επένδυσης αλλά και η ανάληψη από την εταιρεία συγκεκριμένων έργων του Δήμου Παλλήνης με δικά της μέσα και πόρους.

Reds: Μνημόνιο συνεργασίας με Δήμο Παλλήνης για το Cambas Project

H εταιρεία REDS ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της εταιρεία KΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. υπέγραψε στις 19 Μαρτίου 2019 μνημόνιο συνεργασίας με τον δήμο Παλλήνης, δια των νομίμως εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους, του δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανασίου Ζούτσου και του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Ιωάννη Μωραΐτη, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του εμβληματικού Cambas Project, που συνδυάζει την ανάδειξη των διατηρητέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ιστορικού οινοποιείου Καμπά στην Παλλήνη με μία σύγχρονη ανάπτυξη μεικτής χρήσης.

Tο εν λόγω μνημόνιο αποτυπώνει μία ουσιαστική συγκλίνουσα διαδρομή πολύχρονων προσπαθειών, στο πλαίσιο αμοιβαίας βούλησης, που εκφράσθηκε από την εταιρεία και τον δήμο Παλλήνης με επιστολές και αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων διοίκησής τους. Αμφότερα τα μέρη δεσμεύονται από τους επιμέρους όρους αυτού, για την πραγματοποίηση των ακόλουθων στόχων:

α) Διασφάλιση της νομιμότητας της επένδυσης, βάσει του ισχύοντος πολεοδομικού και νομικού πλαισίου.
β) Πρόληψη ενδεχόμενων προβλημάτων από την καθ’ αυτή λειτουργία της επένδυσης.
γ) Συμβολή της επένδυσης στην αντιμετώπιση υπαρκτών κοινωνικών προβλημάτων.
δ) Συνεισφορά στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στον ευρύτερο χώρο της επένδυσης.

Πλέον με την υπογραφή του μνημονίου, θεμελιώθηκε μια σημαντική συνεργασία, ενόψει έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης της Π.Ο.Α.Π.Δ. (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων) στο πρώην κτήμα Καμπά στον Δήμο Παλλήνης, βάσει του οποίου η Εταιρεία θα προβεί στην έκδοση των οικοδομικών αδειών και των αδειών λειτουργίας εγκαταστάσεων μεικτής επένδυσης, που θα περιλαμβάνει κύριες επιχειρηματικές χρήσεις τριτογενούς τομέα, γραφείων, εμπορίου και πολιτισμού, υποστηριζόμενες από χρήσεις εστίασης, αναψυχής και τουριστικής φιλοξενίας.

Πρόκειται, σημειώνει η εταιρεία, για μία στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση με ακτινοβολία και επιρροή σε όλη την Περιφέρεια Αττικής και σημείο αναφοράς-τοπόσημο για τον δήμο Παλλήνης, με σημαντικά και πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία αυτού.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των προαναφερθέντων στόχων και κυρίως για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, τόσο στις άμεσες περιοχές επιρροής της επένδυσης όσο και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Παλλήνης, η εταιρεία αναλαμβάνει να εκτελέσει με δικά της μέσα και με δικούς της πόρους συγκεκριμένα έργα του δήμου Παλλήνης, που θα της υποδειχθούν από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Παλλήνης επί τη βάσει εγκεκριμένων μελετών συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 6.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, καθώς και να προχωρήσει στη δωρεά της διατηρητέας ιστορικής βίλας του Ανδρέα Καμπά στο πρώτο έτος λειτουργίας της επένδυσης.

Σε σχέση με το μνημόνιο συνεργασίας, ο κ. Γιάννης Μωραΐτης, Διευθύνων Σύμβουλος της REDS Α.Ε. δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή με τον δήμο μάς ικανοποιεί ιδιαίτερα, διότι εντάσσεται στην φιλοσοφία της εταιρείας να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα με έντονη κοινωνική συνεισφορά και ευελπιστούμε στο εγγύς μέλλον να ανοίξει ο δρόμος για αναζήτηση και υποστήριξη παρόμοιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v