Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτιές στην Creta Farm άναψε χρηματοδότηση από Κ. Δομαζάκη

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υποστηρίζει ότι το 2005-06, χορήγησε στην εταιρεία χρηματοδότηση 11,6 εκατ. ευρώ. Σε ειδικό έλεγχο από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο προχώρησε το Δ.Σ. Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής.

Φωτιές στην Creta Farm άναψε χρηματοδότηση από Κ. Δομαζάκη

Ένα δάνειο του αντιπροέδρου το ΔΣ Κωνσταντίνου Δομαζάκη προς την εταιρεία, στο οποίο ο ίδιος αναφέρεται σε επιστολή του προς τον ορκωτό λογιστή ήταν αρκετό για να βγει εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή της Creta Farm.

Όπως σημειώνεται στις λογιστικές καταστάσεις στις 02 Απριλίου 2019 ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνων Σύμβουλος και βασικός μέτοχος της εταιρείας «απέστειλε επιστολή προς τον Ορκωτό Ελεγκτή της Εταιρείας με την οποία ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει την εταιρία με κεφάλαια ύψος € 11,6 εκατ. κατά τα έτη 2005 - 2006. Σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε άμεσα, προς προστασία της εταιρείας και του επενδυτικού κοινού, να διενεργηθεί σχετικός ειδικός έλεγχος από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο διεθνούς φήμης. Από την έως σήμερα ελεγκτική εργασία του ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας και του Ομίλου».

Για το θέμα ο ορκωτός λογιστής θέτει θέμα «έμφασης» και αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η τελευταία ζητά από την εταιρεία να προχωρήσει σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σχετικά με τα ευρήματα του ειδικού ελέγχου από τον ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο» αλλά και να προχωρήσει σε τυχόν επανακατάρτιση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v