Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόρισμα PwC: Καμία υποχρέωση της Creta Farms σε Κ. Δομαζάκη

(upd) Επιβεβαιώνει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας την είδηση που μετέδωσε το Euro2day.gr για το πόρισμα της ελεγκτικής. Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί Κ. Δομαζάκη για δανεισμό 11,6 εκατ. ευρώ. Τον Θ. Δουζόγλου εμφάνισε ως υποψήφιο επενδυτή ο τέως CEO της εταιρείας.

Πόρισμα PwC: Καμία υποχρέωση της Creta Farms σε Κ. Δομαζάκη

Ξεκαθαρίζει, όπως φαίνεται, το σκηνικό στην Creta  Farm καθώς καταπίπτουν οι καταγγελίες του Κ. Δομαζάκη λίγο πριν τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, την Τετάρτη 26/6.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε από το πρωϊ το Euro2day.gr και επιβεβαίωσε η εταιρεία με ανακοίνωσή της το μεσημέρι (δείτε την στο τέλος του κειμένου), η έκθεση της PwC καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει καμία υποχρέωση της εταιρείας προς τον Κ. Δομαζάκη.

Σημειώνεται ότι ο Κ. Δομαζάκης είχε προβάλει απαιτήσεις ύψους 11,6 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι είχε δανειοδοτήσει την εταιρεία το 2005 και 2006. Τους ισχυρισμούς του τους είχε καταθέσει στις 2 Απριλίου προς την KPMG, τότε ορκωτό λογιστή της εταιρείας, ζητώντας έλεγχο. Οι ισχυρισμοί αυτοί οδήγησαν μάλιστα σε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής στο ΧΑΑ και παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η εταιρεία -με υπογραφή και των δύο αδερφών, Μάνου και Κωνσταντίνου Δομαζάκη- είχε ζητήσει στις 13 Απριλίου να διερευνηθεί η παραπάνω καταγγελία από νέο ανεξάρτητο ελεγκτή, την PwC.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη Γ.Σ. της εταιρείας, καθώς το περιεχόμενό της ουσιαστικά δικαιώνει τους ισχυρισμούς της πλευράς Μ. Δομαζάκη. Η έκθεση παραδόθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενώ γνώση της θα λάβουν και οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες άλλωστε έδωσαν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της PwC.

Εν τω μεταξύ, οι τράπεζες εμφανίζονται επιφυλακτικές ως προς την πρόταση Κων. Δομαζάκη που παρουσιάστηκε χθες, σημειώνοντας ότι χρειάζεται συναίνεση και των δύο μεγαλομετόχων για να εγκριθεί αύξηση κεφαλαίου και είσοδος στρατηγικού, ενώ εκτιμούν ότι απαιτούνται κεφάλαια πάνω από 15 εκατ. ευρώ που αναφέρονται στην πρόταση.

Η επίσημη ανακοίνωση της Creta  Farm

«Από τις 2/4/2019 ο κ. Κ. Δομαζάκης είχε προβάλει αξιώσεις κατά της Εταιρείας ύψους 11,6 εκατ. ευρώ, οι οποίες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αφορούσαν ταμειακές διευκολύνσεις από τον ίδιο προς την Εταιρεία για το χρονικό διάστημα 2005 – 2006. Ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό, ότι σήμερα η Εταιρεία γνωστοποίησε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την τελική έκθεση από τον διενεργηθέντα έλεγχο από την PWC σχετικά με τα ανωτέρω.

Από την έκθεση αυτή προκύπτουν τα ακόλουθα:

• Εντοπίστηκε η ροή του χρήματος επί του συνόλου του ποσού των 11,6 εκατ. ευρώ.

• Από τις χρηματοοικονομικές αυτές ροές δεν επιβεβαιώθηκε καμιά υποχρέωση της Εταιρείας προς τον κ. Κ. Δομαζάκη.

• Αντιθέτως, επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί και ενστάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με τους ισχυρισμούς του κ. Κ. Δομαζάκη για τις μετά 13 χρόνια απαιτήσεις του από την Εταιρεία ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.

• Αποδείχθηκε ότι 3 εκατ. ευρώ από το συνολικό ποσό των δήθεν απαιτήσεων του, αφορά προσωπικό του δάνειο, στο οποίο φυσικά, ουδόλως εμπλέκεται η Creta Farms.

• Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή της προβολής των φερόμενων μέχρι σήμερα απαιτήσεων του κ. Κ. Δομαζάκη έπραξε τα δέοντα, ώστε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και να προασπίσει τη φήμη της, με τον πλέον αξιόπιστο και εμπεριστατωμένο τρόπο.

Ο Θ. Δουζόγλου υποψήφιος επενδυτής στην Creta Farms

Εν τω μεταξύ ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι ο υποψήφιος επενδυτής για τον οποίο έκανε λόγο χθες είναι ο εκ Βενεζουέλας προερχόμενος Θ. Δουζόγλου και προτίθεται να επενδύσει μέσω κυπριακής εταιρείας.

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με την Εθνική Τράπεζα, ως επικεφαλής του κοινοπρακτικού σχήματος των τραπεζών, στην οποία όπως είχαμε δεσμευτεί καταθέσαμε το Letter of Intent του επενδυτή που πρόκειται να επενδύσει ποσό έως και 15 εκ ευρώ στην ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜΣ ΑΒΕΕ.

Κατά τη συνάντηση αναλύσαμε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής του επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και γνωστοποιήσαμε ότι ο επενδυτής είναι ο κ. Θεόδωρος Δουζόγλου που προτίθεται να επενδύσει μέσω της εταιρίας SCDGROUP LTD συμφερόντων του που εδρεύει στην Κύπρο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v