Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Απάντηση ως αύριο θέλουν οι τράπεζες

Ενώπιον των ευθυνών τους για το αν πραγματικά θέλουν είσοδο στρατηγικού, θέτουν οι τράπεζες τους Κων. και Εμμ. Δομαζάκη. Ζητούν να τοποθετηθεί η PwC ως monitoring trustee και να μεταβιβαστούν όλα τα σήματα και οι ευρεσιτεχνίες στην Creta.

Creta Farms: Απάντηση ως αύριο θέλουν οι τράπεζες

Ως αύριο Παρασκευή 12 Ιουλίου καλούνται να απαντήσουν οι Αφοί Δομαζάκη, ως μεγαλομέτοχοι της εταιρείας και το Δ. Σ της Creta Farm στα αιτήματα των πιστωτριών τραπεζών επί της διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή. 

Όπως έγραψε το Euro2day, οι τράπεζες με επιστολή τους στην εισηγμένη και στους μεγαλομετόχους της, Κων/νο και Εμμανουήλ Δομαζάκη, οι οποίοι αποτελούν εγγυητές δανείων, ζητούν να συναινέσουν στην ανάθεση σε ανεξάρτητο οίκο της διερεύνησης ενδιαφέροντος για είσοδο στρατηγικού επενδυτή. 

Με δεδομένο ότι αμφότεροι οι μεγαλομέτοχοι εμφανίζονται να επιδιώκουν την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, η επιστολή των τραπεζών επιδιώκει να τους θέσει ενώπιον των ευθυνών τους.  

Για τον λόγο αυτό, τα προαιπαιτούμενα που θέτει είναι ελάχιστα και αφορούν σε γνωστές διεκδικήσεις των τραπεζών, όπως η μεταβίβαση στην Creta όλων των σημάτων και ευρεσιτεχνιών, που κατέχονται από εταιρείες προσωπικών συμφερόντων των Κ. και Εμ. Δομαζάκη (Novaplot), και η τοποθέτηση της PriceWaterhouseCoopers (PwC) ως monitoring trustee. 

Τέλος, οι τράπεζες ζητούν να τους παραδοθεί από το Δ.Σ. της εταιρείας αντίγραφο του πορίσματος ειδικού ελέγχου, που θα καταθέσει η Deloitte όταν ολοκληρώσει την εργασία που ανέλαβε από το Δ.Σ. της εισηγμένης, κατ’ εντολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με αντικείμενο τις καταγγελίες Κ. Δομαζάκη. 

Αν η εταιρεία και οι μεγαλομέτοχοι αποδεχθούν τα παραπάνω αιτήματα, οι τράπεζες δηλώνουν έτοιμες να επαναφέρουν τα όρια εκχώρησης απαιτήσεων στα προ εκδήλωσης κρίσης επίπεδα. 

Σημειώνεται ότι η πλευρά Κ. Δομαζάκη είχε βρει ως ενδιαφερόμενο στρατηγικό επενδυτή τον ομογενή επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου, όπως αποκάλυψε όμως το Euro2day, ο ενδιαφερόμενος έθετε απαράβατους όρους που ήταν σχεδόν προσχηματικοί.  

Η συναίνεση των Εμμανουήλ και Κωνσταντίνου Δομαζάκη στη διαδικασία ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή αποτελεί προϋπόθεση, καθώς έκαστος κατέχει πάνω από το ένα τρίτο του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Ως εκ τούτου, μπορεί να μπλοκάρει με οιαδήποτε απαρτία απόφαση για ΑΜΚ καθώς και σειρά άλλων λύσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v