Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο στη ρύθμιση δανείων της Pasal

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σε συνδυασμό με τη συμφωνία της εταιρείας για τη μεταβίβαση του εμπορικού κέντρου Athens Heart στην αμερικανική Hines, ανοίγει τον δρόμο για τη χρηματοοικονομική εξυγίανση της Pasal Development

Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο στη ρύθμιση δανείων της Pasal

Δεκτό έκανε το Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της εισηγμένης εταιρείας Pasal για ρύθμιση των τραπεζικών της υποχρεώσεων, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης τον Μάιο του 2018. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σε συνδυασμό με τη συμφωνία της εταιρείας για τη μεταβίβαση του εμπορικού κέντρου Athens Heart στην αμερικανική Hines, ανοίγει τον δρόμο για τη χρηματοοικονομική εξυγίανση της Pasal Development και την εκ νέου δραστηριοποίησή της στην αγορά, μέσω προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή. 

Μετά και τις προαναφερθείσες εξελίξεις, ο τραπεζικός δανεισμός της Pasal Development αναμένεται να μειωθεί γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ, όταν η εταιρεία θα διαθέτει έκταση 80 στρεμμάτων στη Χαλκίδα (προϋποθέσεις εμπορικής ανάπτυξης) και διετές συμβόλαιο συνδιαχείρισης του εμπορικού κέντρου Athens Heart.

Στα «όπλα» της Pasal Development για την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή συγκαταλέγονται:

α) Η δυνατότητα έμμεσης εισόδου της δραστηριότητας του επενδυτή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας («όχημα»).

β) Τα φορολογικά οφέλη από την ύπαρξη υπολοίπου συσσωρευμένων ζημιών.

γ) Το γεγονός ότι η εταιρεία δεν «κούρεψε» οποιεσδήποτε υποχρεώσεις της προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία προμηθευτές και εργαζόμενους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v