Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς πρόβλημα η Πειραιώς από την κατάρρευση της Thomas Cook

Υπάρχει ενέχυρο μετοχών και ακινήτων που καλύπτει τα κεφάλαια που έχει διαθέσει και τα οποία ανέρχονται σε 22 εκατ. ευρώ και αφορούν ανοικτή γραμμή χρηματοδότησης, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Χωρίς πρόβλημα η Πειραιώς από την κατάρρευση της Thomas Cook

Καθησυχαστικές εμφανίζονται πηγές της Πειραιώς για τον αντίκτυπο από την κατάρρευση του βρετανικού τουρ οπερέιτορ. Η τράπεζα έχει ανοικτή γραμμή χρηματοδότησης σε joint Venture της Thomas Cook ύψους 40 εκατ. ευρώ. Από αυτά έχουν εκταμιευτεί 22 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει ενέχυρο μετοχών και ακινήτων (σ.σ. δύο ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κω που ανήκουν σε δύο εταιρείες, οι μετοχές των οποίων έχουν ενεχυριαστεί) για το παραπάνω ποσό και αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα δεν κινδυνεύει να χάσει ούτε ένα ευρώ, ακόμα και αν γίνει άμεσα ρευστοποίηση.

Σε ό,τι αφορά ξενοδόχους που είναι πελάτες της τράπεζας και ενδέχεται να υποστούν απώλειες από τις εξελίξεις, εκτιμά ότι δεν θα δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα και σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος επιχειρηματίας αντιμετωπίσει δυσχέρειες είναι πρόθυμη να τον στηρίξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v