Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΑΔ: Zητά να μπει «μπλόκο» σε διαταγή πληρωμής από Μαντωνανάκη

Προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, για να μην προχωρήσει η διαδικασία για τα 52 εκατ. ευρώ. Τι λέει η πλευρά του επιχειρηματία.

ΕΤΑΔ: Zητά  να μπει «μπλόκο» σε διαταγή πληρωμής από Μαντωνανάκη

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στο αίτημα που κατέθεσε η διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ώστε να μην μπορεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Π. Μαντωνανάκη να εκδώσει διαταγή πληρωμής για τα 52 εκατ. ευρώ που του οφείλει η κρατική εταιρεία, με βάση πρόσφατη απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου.

Το αίτημα της ΕΤΑΔ συζητήθηκε χθες, με τη διοίκηση της τελευταίας να ζητεί προστασία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του 2020, οπότε και θα εκδικαστεί προσφυγή της κατά της σύνθεσης του διαιτητικού δικαστηρίου που έλαβε την απόφαση για να πληρώσει τα 52 εκατ. ευρώ (συν τους τόκους) στην ξενοδοχειακή εταιρεία «Αττικός Ηλιος» του ομίλου Μαντωνανάκη.

Χθες συγκεντρώθηκαν στο Διοικητικό Εφετείο και εργαζόμενοι της ΕΤΑΔ στους οποίους μίλησε ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Λ. Κιτσαράς. Με αφορμή τις ανησυχίες για νέα δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταβληθεί η μισθοδοσία, ο κ. Κιτσαράς απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο επειδή, κατά τη γνώμη του, «είναι υψηλό το παράβολο και επειδή τα χρήματα θα πάνε στις τράπεζες» στις οποίες έχει δανειακές υποχρεώσεις ο όμιλος Μαντωνανάκη. Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος έχει ήδη κερδίσει άλλη διαιτησία με την οποία η ΕΤΑΔ καλείται να του καταβάλει άλλα 40 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις διαιτησιών για απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Η πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζει πως οι διαιτητικές αποφάσεις ποσοτικοποιούν τη ζημία που υπέστη ο όμιλος επειδή η ΕΤΑΔ δεν έχει συμμορφωθεί σε τέσσερις αποφάσεις δικαστηρίων που τον δικαιώνουν. Επίκεντρο της διαμάχης είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα Grand Resort Lagonissi (πρώην Ξενία) στο Λαγονήσι.

Η νομική εκπροσώπηση της ΕΤΑΔ ζήτησε χθες να καταθέσουν ως μάρτυρες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, κάτι το οποίο δεν δέχθηκε η έδρα, που υποστήριξε πως πρόκειται για καθαρά νομικό ζήτημα. Σημειώνεται πως η ΕΤΑΔ ελέγχεται από το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ ΑΕ), η διοίκηση του οποίου διατηρεί απόσταση από όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα καθυστερεί η τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου, αν και ο σημερινός επικεφαλής της ΕΤΑΔ Γιώργος Τερζάκης έχει υποβάλει την παραίτησή του από τα μέσα του καλοκαιριού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v