Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακίνητα για αγορά αναζητά στην Αθήνα η Zoia

Η ισραηλινή εταιρεία τα τελευταία χρόνια αγόρασε 35 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας και τα αναβαθμίζει, με στόχο να τα νοικιάσει κυρίως για κατοικίες. Προβλέπει μεγάλες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια στην κτηματαγορά.

Ακίνητα για αγορά αναζητά στην Αθήνα η Zoia

Σε αναζήτηση νέων κτιρίων προκειμένου να επενδύσει βρίσκεται η ισραηλινή επενδυτική εταιρεία Zoia, η οποία τα τελευταία χρόνια αγόρασε 35 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας και τα αναβαθμίζει, με στόχο να τα νοικιάσει κυρίως για κατοικίες. Ο γενικός διευθυντής της Zoia Sagi Rubin υποστήριξε στο πρόσφατο συνέδριο Prodexpo πως στην επενδυτική εταιρεία πιστεύουν πολύ στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, όπου έχουν πραγματοποιήσει και όλες τις επενδύσεις.

Αυτή την περίοδο, όπως είπε ο κ. Rubin, η εταιρεία προωθεί την ανακαίνιση/ανακατασκευή σειράς κτιρίων, μεταξύ των οποίων και πολυκατοικία στην Καλλιθέα για τη δημιουργία μικρής επιφάνειας διαμερισμάτων που απευθύνονται σε πελάτες από 20 έως 40 ετών. Ενα από τα πρώτα κτίρια που ανακαίνισε η Zoia βρίσκεται στη γωνία των οδών Σαρανταπήχου και Κοσμά Μελωδού 30 στον Λυκαβηττό, το οποίο προσφέρει από διαμερίσματα των 25 τετραγωνικών μέτρων μέχρι οροφοδιαμερίσματα 142 τ.μ.

Ο κ. Rubin υποστήριξε πως με δημιουργικό τρόπο αξιοποιούνται διάφορα στοιχεία των παλαιών πολυκατοικιών στο κέντρο της Αθήνας, π.χ. με τη δημιουργία χώρων κοινής ψυχαγωγίας στις ταράτσες ή στα υπόγεια. «Θέλουμε να επιστρέψουν τα ακίνητα στους κατοίκους της Αθήνας, σε μια περίοδο που όλοι επενδύουν σε ξενοδοχεία» τόνισε. Πρόσθεσε πως η πρωτεύουσα θα προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, κατά τα πρότυπα άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων όπως η Μαδρίτη.

Στον κατάλογο των κτιρίων που απέκτησε και αναβαθμίζει η Zoia περιλαμβάνονται πολυκατοικίες στα Εξάρχεια, στη Νεάπολη, στον Πειραιά, στο Κολωνάκι, στην Καστέλλα, στην Αιόλου, στο Κουκάκι κ.α. Στην ιδιοκτησία της ισραηλινής επενδυτικής εταιρείας βρίσκονται και τρία κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται για επαγγελματικές χρήσεις. Πρόκειται για νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Πατησίων, στο ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου, επιφάνειας 3.000 τ.μ., για ακίνητο επί της οδού Φιλελλήνων στο Σύνταγμα και πρώην βιομηχανικό κτίριο στο Γκάζι που χρησιμοποιεί ήδη η εταιρεία βραχυχρόνιων επαγγελματικών μισθώσεων Spαces.

Η Zoia ιδρύθηκε από τους Sagi Rubin και Amir Yerushalmi, στελέχη με εμπειρία από τον χώρο των επενδύσεων και των ακινήτων. Ο S. Rubin έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Virgin Green Fund του Richard Branson, καθώς και στην Gemini Venture Capital. Ο Am. Yerushalmi υπήρξε συνιδρυτής των Gaia και Vision Real Estate, με παρουσία στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v