Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπλοκή Diversa σε επενδυτικό σχέδιο στη Ζάμπια

Η εταιρεία έχει αναλάβει τη διερεύνηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης. Αν το πετύχει, θα εξασφαλίσει συμμετοχή με ποσοστό 35% σε SPV που θα κάνει επένδυση στη Ζάμπια.

Εμπλοκή Diversa σε επενδυτικό σχέδιο στη Ζάμπια

Συμφωνητικό χρηματοδότησης με την εταιρεία Eucalyptus Holding Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αγροτικής καλλιέργειας ευκαλύπτων, με στόχο την εκμετάλλευση των υποπροϊόντων και την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα, υπέγραψε η Diversa, όπως γνωστοποίησε στο χρηματιστήριο. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι απέσυρε το ενδιαφέρον για την εξαγορά της CobaltAir.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της εταιρείας Diversa και την υλοποίηση συμμετοχών σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις των μετόχων της εταιρείας, η Diversa διερευνά συμμετοχές σε τομείς στρατηγικού χαρακτήρα, με σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια.

Η Διοίκηση της εταιρείας εντόπισε δυνατότητα συμμετοχής της εταιρείας σε μία νέα εταιρεία, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της καλλιέργειας ευκαλύπτων και της πράσινης ενέργειας και ειδικότερα στην παραγωγή βιομάζας, βιοκαυσίμων αλλά και εμπορίας δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), στη χώρα της Ζάμπια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας της 24/10/2019, η εταιρεία Diversa ΑΕΒΕ υπέγραψε συμφωνητικό χρηματοδότησης με την εταιρεία Eucalyptus Holding Ltd, με έδρα το Λονδίνο, 1 Empire Mews, H.W.S., SW16 2BF, UK, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αγροτικής καλλιέργειας ευκαλύπτων, με στόχο την εκμετάλλευση των υποπροϊόντων και την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα. Η συμφωνία αφορά τη συμμετοχή της εταιρείας σε εταιρεία ειδικού σκοπού (S.P.V.) στη χώρα της Ζάμπια, η οποία θα αποκτήσει γη για την καλλιέργεια ευκαλύπτων σε έκταση 5.οοο εκταρίων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η εμπλοκή της Diversa συνίσταται στην εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης του 95% της συνολικής επένδυσης με ευνοϊκούς όρους, ύψους 60 εκατ. ευρώ, εντός 4 μηνών. Διευκρινίζεται ότι η Diversa έχει αναλάβει τη διερεύνηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, η οποία θα κατευθυνθεί απευθείας στην εταιρεία που θα υλοποιήσει την επένδυση. Η επιτυχής υλοποίηση της χρηματοδότησης θα αποφέρει τη συμμετοχή της Diversa στην εν λόγω εταιρεία ειδικού σκοπού με ποσοστό 35%.

Με τον τρόπο αυτό, η Diversa επιδιώκει να υλοποιήσει μία σημαντική συμμετοχή, χωρίς να προβεί σε εκταμιεύσεις, αλλά αξιοποιώντας το θετικό επενδυτικό κλίμα για ενεργειακές επενδύσεις στη χώρα της Ζάμπια.
Η περίοδος για την υλοποίηση της συμφωνίας είναι 4 μήνες.

Επιπλέον, η Diversa ανακοινώνει, σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης, ότι η διερεύνηση της περίπτωσης εξαγοράς της αεροπορικής  εταιρείας CobaltAir LTD με έδρα την Κύπρο δεν απέδωσε συμφέρουσες συνθήκες για την εταιρεία και ως εκ τούτου η Diversa απέσυρε το ενδιαφέρον της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v