Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pasal: Η ΑΜΚ, ο νέος μέτοχος και τα σχέδια επέκτασης

Με θετική καθαρή θέση υψηλότερη των είκοσι εκατ. ευρώ και ακίνητα προς αξιοποίηση θα βρεθεί η εισηγμένη, μετά τη δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Τι ειπώθηκε στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση.

Pasal: Η ΑΜΚ, ο νέος μέτοχος και τα σχέδια επέκτασης

Νέα εποχή για την Ρasal Development ξεκινά μετά τις αποφάσεις της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων για reverse split (οι οκτώ παλαιές μετοχές θα μετατραπούν σε μία νέα) και για αύξηση κεφαλαίου μέσα από την οποία θα αντληθούν έως 10 εκατ. ευρώ (μετά το reverse split θα εκδοθούν έως 14.967.936 μετοχές).

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έκδοσης, στην οποία θα ισχύσει το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, ρόλο στρατηγικού επενδυτή θα λάβει η Sterner Stenhus του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη.

Η διοίκηση της Pasal τόνισε πως η συγκεκριμένη αύξηση κεφαλαίου αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα για την ουσιαστική επαναδραστηριοποίηση της εισηγμένης στην αγορά ακινήτων. Αν και δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένο business plan, σημειώθηκε ότι:

• Μετά από μια σειρά κινήσεων και συμφωνιών, η εταιρεία μετά την ΑΜΚ θα διαθέτει θετική καθαρή θέση ανώτερη των είκοσι εκατ. ευρώ.

• Σε επίπεδο ακινήτων, πέρα από το αυτό που εκμισθώνεται στη γνωστή αλυσίδα Σκλαβενίτης (ετήσιο έσοδο 1,5 εκατ. ευρώ), η Ρasal έχει στην κατοχή της άλλα τέσσερα, τα οποία θα έχει τη χρηματοδοτική ικανότητα να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους.

• «Πέραν των συγκεκριμένων ακινήτων, ψάχνουμε και για άλλα. Θέλουμε να μεγαλώσουμε» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, δείχνοντας την επεκτατική-αναπτυξιακή διάθεση του νέου ιδιοκτησιακού σχήματος.

• Δεν υπάρχει πρόθεση η εταιρεία να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας), ενώ δεν δόθηκε απάντηση για το αν σχεδιάζεται η απορρόφηση άλλων ακινήτων που διαθέτει ο νέος βασικός μέτοχος στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v