Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μη δεσμευτική προσφορά για Croatian Airlines υπέβαλε η Aegean

Η Aegean είχε ενδιαφερθεί για την κροατική εταιρεία και το 2015, ωστόσο ο διαγωνισμός δεν είχε προχωρήσει τότε λόγω της αλλαγής κυβέρνησης στην Κροατία. Επιβεβαίωσε την υποβολή προσφοράς η αεροπορική.

Μη δεσμευτική προσφορά για Croatian Airlines υπέβαλε η Aegean

Η Αegean Αirlines και η ισπανική Air Nostrum υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές για την κρατική αερογραμμή της Κροατίας Croatia Airlines, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. 

Η Croatia Airlines ανακοίνωσε ότι ο σύμβουλός της Privredna Banka Zagreb δέχτηκε δύο μη δεσμευτικές προσφορές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jutarnji List, οι δύο προσφορές υποβλήθηκαν από την ελληνική και την ισπανική εταιρεία, ενώ διεθνείς επενδυτικές εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με τοπικούς fund managers δεν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Η κροατική κυβέρνηση ελέγχει ποσοστό 99% του αερομεταφορέα. Η Aegean είχε ενδιαφερθεί για την κροατική εταιρεία και το 2015, ωστόσο ο διαγωνισμός δεν είχε προχωρήσει τότε λόγω της αλλαγής κυβέρνησης στην Κροατία.  

Η ανακοίνωση της Aegean

Η AEGEAN (η Εταιρεία) με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε στο στάδιο υποβολής ενδεικτικής, μη-δεσμευτικής, προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση της Croatia Airlines, η οποία δεν συμπεριλαμβάνει δεσμεύσεις για την Εταιρεία.

Οποιαδήποτε σημαντική απόφαση σχετικά με την πιθανή συμμετοχή ή μη της AEGEAN στο επόμενο στάδιο θα παρθεί τους επόμενους μήνες, κατόπιν της παροχής πληροφόρησης και της διεξαγωγής συζητήσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ορίσει η Δημοκρατία της Κροατίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v