Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα κέρδη για τη Mevaco

Η έντονη εξαγωγική δραστηριότητα επανέφερε πέρυσι τη Mevaco σε κερδοφόρο πορεία, ενώ η σαφής βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην εγχώρια αγορά δημιουργεί προσδοκίες για νέα μεγάλη αύξηση εργασιών μέσα στη φετινή χρονιά.

Επιστροφή στα κέρδη για τη Mevaco

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στην εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Mevaco, καθώς μετά την περυσινή εκτίναξη του κύκλου εργασιών της και την επιστροφή της σε κερδοφόρο τελικό αποτέλεσμα, φέτος περιμένει νέα μεγάλη αύξηση στις οικονομικές της επιδόσεις.

Καταλυτικοί παράγοντες για τις παραπάνω εξελίξεις αποτελούν οι σημαντικές παραγγελίες της εταιρείας από το εξωτερικό, καθώς και η παρατηρούμενη αξιοσημείωτη βελτίωση του κλίματος στην εσωτερική αγορά.

Ενδεικτικό είναι το έργο που ανέλαβε η Mevaco στην Αυστραλία και αφορούσε την παραγωγή και προμήθεια συστημάτων απόσβεσης ήχου για υπόγειο οδικό έργο στο Σίδνεϋ, όπου μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του, η εισηγμένη βρίσκεται κοντά στην  μιας παρεμφερούς αντικειμένου σύμβασης μέσα στο πρώτο φετινό εξάμηνο.

Σημαντική επίσης είναι η δραστηριότητα της Mevaco στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λόγω της κατασκευής των μεταλλικών τμημάτων φωτοβολταϊκών πάρκων, τα οποία κατευθύνονται τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα.

Μεγαλύτερη σημασία ωστόσο, φαίνεται να έχει η βελτίωση του γενικότερου κλίματος που παρατηρείται στην ελληνική οικονομία, με καινούριες δουλειές να «βγαίνουν στην αγορά» και με την εισηγμένη να προσδοκά ότι μέσα από την ανάληψη τέτοιων συμβάσεων θα μπορούσε να σημειώσει μια νέα μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών της μέσα στο 2020. 

«Μέχρι πέρυσι, οι νέες δουλειές που έβγαιναν ήταν κυρίως στο εξωτερικό, ενώ τώρα ξεκίνησε να ανεβαίνει και η εγχώρια αγορά» αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία.

Στα πλαίσια της περυσινής τακτικής γενικής συνέλευσης, η διοίκηση της Mevaco είχε προβλέψει μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών της για το 2019, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιη ότι το τελικό αποτέλεσμα θα επιστρέψει σε θετικό επίπεδο, μετά τις ζημίες προ φόρων ύψους 1,07 που είχε καταγράψει το 2018 (-1,89 εκατ. ευρώ το 2017). Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες η μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών επετεύχθη (αναλυτές υπολογίζουν μια επίδοση κοντά στο +50%), ενώ το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως τελικά θα ξεκινάει από «συν».

Στόχος της διοίκησης για τη φετινή χρονιά είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών κοντά στο επίπεδο των 25 εκατ. ευρώ, επίδοση που αν επιτευχθεί θα είναι πολύ υψηλότερη από την αντίστοιχη του 2019 και υπερδιπλάσια από αυτή του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v