Στην Brook Lane το εμπορικό κέντρο «South Polis» του Π. Φαλήρου

Σε έναν από τους πλέον κινητικούς παίκτες της αγοράς ακινήτων, την Brook Lane, περνάει, σύμφωνα με πληροφορίες, το εμπορικό κέντρο «South Polis», που είχε κατασκευάσει ο όμιλος Μπ. Βωβού. Οι πληροφορίες για το τίμημα.

Στην Brook Lane το εμπορικό κέντρο «South Polis» του Π. Φαλήρου

Στην επενδυτική εταιρεία Brook Lane καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το εμπορικό κέντρο South Polis που είχε κατασκευαστεί από τον όμιλο Μπ. Βωβός και είχε περιέλθει στην Alpha Bank.

Η τελευταία είχε προκηρύξει διαγωνισμό μέσα στον Δεκέμβριο για την πώληση της ΑΕΠ Αττικής ΙΙ ΑΕ στην οποία, εκτός από το ακίνητο των 18 στρεμμάτων στο Παλαιό Φάληρο, είχαν ενταχθεί και δύο κτίρια γραφείων στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι. Κατά πληροφορίες, την υψηλότερη προσφορά, κοντά στα 30 εκατ. ευρώ, κατέθεσε η Brook Lane, ενώ είχαν θέσει υποψηφιότητα και οι επενδυτικές εταιρείες ακινήτων Trastor και Orilina.

Η καθαρή αξία του χαρτοφυλακίου της ΑΕΠ Αττικής ΙΙ ΑΕ ανέρχεται σε 23,8 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό κέντρο South Polis περιλαμβάνει συγκρότημα που είναι μισθωμένο στην εταιρεία πολυκινηματογράφων Village αλλά και στην Jumbo. Ο σχεδιασμός της επενδυτικής εταιρείας που εμφανίζεται ως επικρατέστερη προβλέπει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πως το κενό τμήμα του ακινήτου θα μετατραπεί σε κτίρια γραφείων.

Στον διαγωνισμό της Αlpha Bank είχαν εμφανιστεί πέντε διεκδικητές, αλλά μέχρι το τελικό στάδιο της διαδικασίας έμεινε η Brook Lane και μια ακόμα επενδυτική εταιρεία. Η Brook Lane είχε αποκτήσει, έναντι τιμήματος που ξεπέρασε τα 90 εκατ. ευρώ, και ένα άλλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Αlpha Bank, που κατείχε στο παρελθόν ο όμιλος Μπ. Βωβού.

Η επενδυτική εταιρεία είχε αποκτήσει πέρυσι πακέτο αξιόλογων κτιρίων γραφείων με σημαντικότερο το συγκρότημα, επιφάνειας 17.000 τ.μ., που στεγάζεται η Vodafone Ελλάδος, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Απέκτησε, επίσης, και οριζόντιες ιδιοκτησίες σε κτίριο γραφείων στην Λ. Κηφισίας 95 - 97 στο «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού, κτίριο γραφείων στη Λ. Κηφισίας 24-26 που μισθώνει η Samsung, κτίριο γραφείων στη Μιχαλακοπούλου, που μισθώνεται από την ασφαλιστική εταιρεία AXA και ακίνητο στη Μεταμόρφωση (σε παράδρομο της Εθνικής Οδού) που μισθώνεται από την αντιπροσωπεία της Porsche. Η Brook Lane είχε αγοράσει και το κτίριο που στεγάζει τη Microsoft, επίσης στη Λεωφόρο Κηφισίας, με τίμημα άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Eurobank είχε ανακοινώσει πως συμφώνησε με την Brook Lane ώστε η τελευταία να αποκτήσει δύο χαρτοφυλάκια με 370 ακίνητα, συνολικής αξίας 84 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v