Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλεισε το ντιλ Praxia – Viva

Υπάρχει δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών η οποία θα τεθεί προς έγκριση στις αρμόδιες αρχές. Η απόκτηση της Praxia Bank ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet, σημειώνει η τελευταία.

Εκλεισε το ντιλ Praxia – Viva

Οριστικοποιήθηκε απόψε το ντιλ μεταξύ της Atlas Capital και της Viva για την μεταβίβαση της Praxia Bank, επιβεβαιώνοντας το Euro2day.gr που μετέδωσε νωρίτερα τις σχετικές πληροφορίες.

Επίσημη ανακοίνωση εκδόθηκε από την Viva και αναφέρει:

H Viva Wallet Holdings ανακοινώνει τη συμφωνία με την Atlas Merchant Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Praxia Bank. Η μεταβίβαση των μετοχών τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η απόκτηση της Praxia Bank ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (Round C) της Viva Wallet, και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

Από την πλευρά της η Praxia Bank ανακοίνωσε: Η Praxiabank ανακοινώνει ότι η Atlas Merchant Capital, 100% μέτοχος της Τράπεζας, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του συνόλου των μετοχών της στην Viva Wallet Holdings. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Η UBS Europe SE ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Praxiabank και της Atlas Merchant Capital.

Οπως μετέδωσε νωρίτερα το Euro2day.gr υπήρξε δεσμευτική συμφωνία, η οποία τελεί βεβαίως υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι το Euro2day.gr είχε μεταδώσει την Παρασκευή τις πληροφορίες για κατ' αρχήν συμφωνία του Bob Diamond του fund Atlas με την Viva για την Praxia Bank.

Ο Bob Diamond, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα, φέρεται να έχει χειριστεί προσωπικά το θέμα μετά και την ανακοίνωση του ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ορίσει στη διοίκηση της Praxia Bank την 31η Ιανουαρίου ως καταληκτική ημερομηνία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιστωτικό ίδρυμα βρίσκονταν αντιμέτωπο με την εκκαθάριση.

Υπενθυμίζεται, τέλος ότι το Σάββατο υπήρξε «σφήνα» από την πλευρά της Duet η οποία έστειλε επιστολή ενδιαφέροντος στην Τράπεζα της Ελλάδος. Πλην όμως η επιστολή έμεινε αναπάντητη καθώς είχε ήδη δρομολογηθεί το ντιλ με τη Viva.

H σφήνα της Duet στην υπόθεση έγινε με την παραπάνω επιστολή, το Σάββατο το μεσημέρι. Πλην όμως, από την πλευρά Diamond, είχε ήδη δρομολογηθεί συμφωνία με τη Viva.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v