Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Οι κινήσεις της ΕΚ και η παραίτηση του Προέδρου

Αμεσες κινήσεις εναντίον της διοίκησης της Folli Follie προαναγγέλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο του διαχειριστικού ελέγχου. Το αίτημα του βασικού μετόχου και η στάση των πιστωτών. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ Αβραάμ Γούναρης.

Folli Follie: Οι κινήσεις της ΕΚ και η παραίτηση του Προέδρου

Μετά από το αίτημα του βασικού μετόχου Δ. Κουτσολιούτσου να υπάρξουν αλλαγές στο Δ.Σ. της Folli Follie, που μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπεριείχε και καταγγελίες όσον αφορά τα πεπραγμένα των μελών της υφιστάμενης διοίκησης της Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) ανακοινώνει παρέμβαση που σχετίζεται με τα μέλη που διοικούν την προβληματική εταιρεία. 

Από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚ, φαίνεται ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγή των επιτελικών μελών της διοίκησης, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για το διορισμό ή την εκλογή συγκεκριμένων προσώπων στη διοίκηση της FF. Ηδη πάντως οι εξελίξεις τρέχουν καθώς παραιτήθηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie Αβραάμ Γούναρης.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΚ, «σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθιστά σαφές ότι ασκεί το εποπτικό της έργο μεθοδικά, συγκροτημένα, μακριά από λογικές αντιδικίας, χωρίς να απαντά σε οποιονδήποτε ελιγμό ιδιωτών που εμπλέκονται σε ερευνώμενες υποθέσεις.

Βάσει στοιχείων που προκύπτουν στο πλαίσιο του διενεργούμενου διαχειριστικού ελέγχου αλλά και ευρημάτων που ετέθησαν υπόψη της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ad hoc γκρουπ των ομολογιούχων της εταιρείας έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην υφιστάμενη διοίκηση - η οποία «έτρεξε» τη διαπραγμάτευση για το term sheet εξυγίανσης - οπότε μένει να φανεί πώς θα αντιδράσουν οι πιστωτές, αλλά και το πώς θα δρομολογήσει άμεσα τις αλλαγές η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v