Κοντά σε deal Interamerican και Prime Insurance

Μια σημαντική συμφωνία στον ασφαλιστικό κλάδο με αντίκτυπο σε Ελλάδα και Κύπρο βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση. Τα προσδοκώμενα οφέλη της Interamerican.

Κοντά σε deal Interamerican και Prime Insurance

Πηγές του Euro2day.gr από την κυπριακή αγορά επιβεβαιώνουν δημοσίευμα της ιστοσελίδας Nextdeal που αναφέρει ότι η Interamerican βρίσκεται ένα βήμα πριν από την σύναψη επιχειρηματικής συμφωνίας με την ασφαλιστική εταιρεία Prime Insurance, η οποία έχει έδρα την Κύπρο, αλλά δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.

Το Euro2day.gr είχε γράψει ήδη από πέρυσι, ότι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες καλοβλέπουν την κυπριακή αγορά, ενώ παράλληλα είχε αναφερθεί και στα οικονομικά ζητήματα που αντιμετώπιζε η Prime, συμφερόντων του Ελλαδίτη επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Ειδικότερα, η Έφορος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου είχε ζητήσει στις αρχές του 2019 από την Prime την ανάληψη δράσεων προκειμένου να ενισχυθούν δραστικά οι εποπτικοί της δείκτες, κατεύθυνση προς την οποία φαίνεται να κινήθηκε η εταιρεία μέσα στην προηγούμενη χρονιά. Η όλη δημοσιότητα και η αλλαγή ηγεσίας στην Prime είχαν ως παρενέργεια ορισμένες αποχωρήσεις συνεργατών της προς άλλες κυπριακές εταιρείες και ιδιαίτερα προς την CNP.

Το συγκεκριμένο deal -εφ’ όσον τελικά ολοκληρωθεί- αφ’ ενός ελπίζεται ότι θα αντιμετωπίσει μια υπάρχουσα αβεβαιότητα για την κυπριακή και την ελληνική ασφαλιστική αγορά, αφ’ ετέρου θα αποφέρει αξιοσημείωτο μερίδιο της κυπριακής παραγωγής στην Interamerican, η οποία μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στο Νησί της Αφροδίτης μόνο μέσω της Anytime (κλάδος αυτοκινήτου).

Οι σχέσεις της Interamerican με την Κύπρο είχαν ξεκινήσει δεκαετίες πριν, αλλά διακόπηκαν όταν το 1998 πουλήθηκαν οι τοπικές θυγατρικές στον όμιλο της Λαϊκής Τράπεζας. Μετά την πάροδο πολλών ετών, ο κ. Κοντομηνάς επανήλθε αυτόνομα πλέον στην κυπριακή αγορά, αγοράζοντας την τοπική Interlife, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Prime.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v