Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κοιτάζει» για εξαγορές η AS Company

Οι προτεραιότητες της εισηγμένης εταιρείας μετά την εκδήλωση της πανδημίας Covid-19. H ισχυρή ρευστότητα, η μελέτη πιθανών μόνιμων μεταβολών στη ζήτηση και το ανοιχτό ενδεχόμενο για εξαγορές εντός και εκτός Ελλάδας.

«Κοιτάζει» για εξαγορές η AS Company

Κερδοφόρο αναμένεται να είναι το 2020, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις της AS Company, παρά τις σημαντικές επιπτώσεις από την πανδημία Covid-19.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης στη σημερινή ενημέρωση των αναλυτών:

• Το πρώτο δίμηνο είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά (+15% στις πωλήσεις) ωστόσο η πανδημία προκάλεσε σειρά επιπτώσεων, καθώς εκτός των άλλων επηρέασε και την θετικά εποχική περίοδο του Πάσχα. Θέμα προς εξέταση είναι η διαχείριση των αποθεμάτων που δεν διατέθηκαν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

• Αν και πολλά πράγματα που σχετίζονται με την πανδημία δεν μπορούν να εκτιμηθούν σήμερα με ασφάλεια (π.χ. το ποια κατάσταση θα επικρατήσει μετά τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς το τελευταίο τρίμηνο κάθε χρονιάς χαρακτηρίζεται από θετική εποχικότητα), η διοίκηση της ΑS Cοmpany προβλέπει για φέτος μείωση του κύκλου εργασιών, η οποία θα μπορούσε να διαμορφωθεί έως και 30%. Ακόμη όμως σε μια τέτοια περίπτωση, το ύψος των πωλήσεων υπερβαίνει το break even, οπότε το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι κερδοφόρο.

• Δεν τίθεται κανένα ζήτημα ρευστότητας, καθώς η εισηγμένη διαθέτει υψηλό θετικό καθαρό ταμείο (net cash).

• Προτεραιότητα μέσα στην κρίση είναι πρώτα να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η ρευστότητα της εταιρείας και όχι η επίτευξη λογιστικής κερδοφορίας μέσα από πωλήσεις αβέβαιης είσπραξης.

• Η εκδήλωση της πανδημίας δεν θα μεταβάλει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση την πρόταση της διοίκησης για χρηματική διανομή ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

• Αυτό που εξετάζεται με έμφαση αυτή την περίοδο, είναι το κατά πόσο η εκδήλωση της πανδημίας θα οδηγήσει σε μονιμότερη στροφή της καταναλωτικής ζήτησης προς συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων (π.χ. σε παζλ), οπότε σε μια τέτοια περίπτωση η εταιρεία θα κληθεί να διαφοροποιήσει προηγούμενες πολιτικές και στρατηγικές της.

• Η διοίκηση της εταιρείας, εκμεταλλευόμενη και την ισχυρή ρευστότητα της εισηγμένης, θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης και μέσα από εξαγορές άλλων εταιρειών είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό της χώρας.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v