Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Διανέμει έκτακτο προμέρισμα 0,235 ευρώ ανά μετοχή

Η νέα έκτακτη διανομή στους μετόχους λαμβάνει χώρα μετά τη δυναμική ανταπόκριση των καταναλωτών στην επανεκκίνηση λειτουργίας των καταστημάτων. Διψήφια αύξηση τζίρου μετά την άρση του lockdown. Στο -23% η πτώση πωλήσεων στο πεντάμηνο.

Jumbo: Διανέμει έκτακτο προμέρισμα 0,235 ευρώ ανά μετοχή

Ο όμιλος Jumbo ενημερώνει τους μετόχους-συνεταίρους του ότι θα ανταποκριθεί στη συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τη μετοχή της εταιρείας, με τη διανομή μιας ακόμη -έκτακτης- χρηματικής ενίσχυσης.

Στην επόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκαλείται για την 25η Ιουνίου 2020, η διοίκηση του ομίλου -υλοποιώντας την υπόσχεση που έδωσε κατά την πρόσφατη Ετήσια Γενική Συνέλευση- θα εισηγηθεί:

  • Την καταβολή μιας νέας χρηματικής διανομής, ένα είδος προμερίσματος που αφορά την τρέχουσα εταιρική χρήση από 1.1.2020 έως 31.12.2020.
  • Για τον υπολογισμό του, λαμβάνεται ως βάση το ποσό που εγκρίθηκε για την προηγούμενη δωδεκάμηνη εταιρική χρήση από 1.7.2018 έως 30.6.2019 ποσό 0,47€ ανά μετοχή.

H διοίκηση θα προτείνει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, την έγκριση της καταβολής έκτακτης χρηματικής διανομής του μισού ποσού, δηλαδή: μεκτό ποσό 0,235 € ανά μετοχή ή συνολικά 31.974.043,37 € (0,235€ x 136.059.759 μετοχές).

Το ποσό αυτό θα ληφθεί από τα φορολογημένα έκτακτα αποθεματικά, από μη διανεμηθέντα κέρδη της εταιρικής χρήσης από 1 Ιουλίου 2010 έως 30 Ιουνίου 2011. Η νέα χρηματική ενίσχυση των μετόχων έρχεται ως επιστέγασμα της δυναμικής ανταπόκρισης του καταναλωτικού κοινού στα προϊόντα και στην εξυπηρέτηση των καταστημάτων Jumbo αμέσως μετά τη λήξη του lockdown.

Στην Ελλάδα, στις 13 Μαρτίου 2020, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής, εμπορικών κέντρων και άλλων σημείων συνάθροισης κοινού, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παρόμοια απόφαση ελήφθη και από την κυβέρνηση της Κύπρου.

Αντίστοιχα, τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών που είχαν επιβληθεί στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις για το κλείσιμο καταστημάτων που λειτουργούν σε εμπορικά κέντρα, επηρέασαν σημαντικά τις πωλήσεις και στις χώρες αυτές. Από τις 11 Μαΐου ξεκίνησε η λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων σε Ελλάδα και τριών από τα πέντε καταστήματα στην Κύπρο.

Η εντυπωσιακά θετική ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού σε συνδυασμό με τη σταδιακή άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία ώθησε τις πωλήσεις του ομίλου για τον μήνα Μάιο σε διψήφια ανάπτυξη (+13,60%).

Αποτέλεσμα αυτής της απροσδόκητης εξέλιξης είναι ότι η μείωση των πωλήσεων του ομίλου κατά το πρώτο πεντάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης να έχει περιοριστεί στο -23% περίπου.

Ο όμιλος Jumbo δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη γρήγορη επούλωση των πληγών που προκάλεσε η πανδημία, ακολουθώντας τη γνωστή μέθοδο των συνεχών επενδύσεων και της διαρκούς προσαρμογής στις νέες συνθήκες. Ταυτόχρονα θα συνεχίσει να στηρίζει τους μετόχους-συνεταίρους του, για την εμπιστοσύνη που χρόνια τώρα δείχνουν στη διοίκηση και τις επιλογές της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v