Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Σταθόπουλος (BC Partners): Πολύ θετικό το brand «Ελλάδα»

«Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών σίγουρα θα έχει μεγάλα πλεονεκτήματα γιατί η ζήτηση αυτών των υπηρεσιών παραμένει υψηλή», σημείωσε ο Managing Partner της BC Partners. το σχόλιο για την Forthnet.

Ν. Σταθόπουλος (BC Partners): Πολύ θετικό το brand «Ελλάδα»

«Το 2020 θα ζήσουμε ύφεση περίπου 5% παγκοσμίως και αυτό φαίνεται από όλες τις προβλέψεις που υπάρχουν», σημείωσε ο Νίκος Σταθόπουλος, Managing Partner της BC Partners UK σε συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ στο Forum των Δελφών. Υπογράμμισε ότι στην Αγγλία η πρόβλεψη είναι ότι θα έχει την χειρότερη ύφεση τα τελευταία 300 χρόνια, ενώ στην Ευρώπη θα φτάσει πάνω από 7%. «Επενδυτές και αγορές έχουν διαγράψει το 2020 σαν χρονιά και κοιτάζουν ήδη στο 2021», πρόσθεσε.

Ωστόσο θετικό στοιχείο για τον ίδιο αποτελεί το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις Ευρώπης και Αμερικής έχουν δώσει μεγάλα πακέτα στήριξης που θα αποδειχτούν σωτήρια. Για τον λόγο αυτόν, επισήμανε ο κ. Σταθόπουλος, οι αγορές ξαναγυρίζουν προς τα επάνω και πολλοί πιστεύουν ότι η ανάκαμψη θα είναι γρήγορη και δεν θα υπάρξει πολυετής ύφεση.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ανέφερε ότι διαθέτει εξαιρετικές επιχειρήσεις και ότι υπάρχει σαφής ένδειξη ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα προς τα μπρος. «Το brandname της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει γίνει πολύ πιο θετικό και σε αυτό συνέβαλε και η αντιμετώπιση της πανδημίας», συμπλήρωσε.

Για «δώρο ζωής για τη χώρα» έκανε λόγο μιλώντας για το πακέτο διάσωσης που ισοδυναμεί περίπου το ¼ του ΑΕΠ της προηγούμενης χρονιάς. «Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία που μπορεί να λειτουργήσει σαν καταλύτης για την μεταμόρφωση της χώρας τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις των επενδυτών, διαπίστωσε ότι περιόδους αστάθειας ψάχνουν κλάδους που έχουν ανθεκτικότητα, αλλά και κλάδους που έχουν διαταραχθεί από την κρίση όπως ο αθλητισμός. «Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών σίγουρα θα έχει μεγάλα πλεονεκτήματα γιατί η ζήτηση αυτών των υπηρεσιών παραμένει υψηλή», είπε.

Σε ότι αφορά τη Forthnet που εξαγόρασε έδωσε έμφαση στην ανάγκη να βελτιωθεί το τηλεοπτικό περιεχόμενο που προσφέρει. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v