Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Ηγετική θέση στην αγορά εταιρικών ομολόγων

Οι δύο πρόσφατες εκδόσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Lamda Development απέδειξαν, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να γεφυρώνει επιτυχώς τη ζήτηση του επενδυτικού κοινού με τη χρηματοδότηση φερέγγυων εταιρειών.

Πειραιώς: Ηγετική θέση στην αγορά εταιρικών ομολόγων

Την ηγετική της θέση στην αγορά επιβεβαίωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με τη συμμετοχή της ως συντονιστή, κύριου αναδόχου και συμβούλου στην έκδοση ομολόγου της Lamda Development, συγκεντρώνοντας ζήτηση που αντιστοιχεί στα δύο τρίτα της συνολικής έκδοσης.

Η έκδοση της Lamda είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε στο ΧΑ -η Τράπεζα Πειραιώς συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη ζήτηση και στην έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα- και έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα για την ελληνική οικονομία, αφού μεγάλο μέρος των αντληθέντων κεφαλαίων προορίζεται για τη χρηματοδότηση επενδύσεων στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού.

Η έκδοση της Lamda Develοpment, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, είχε μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσε το ποσό των 618 εκατ. ευρώ, με ρεκόρ αιτήσεων, με τα αντληθέντα κεφάλαια να ανέρχονται σε 320 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς αναδείχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη εκ των αναδόχων, συγκεντρώνοντας αιτήματα για περίπου τα 2/3 της έκδοσης. Η Τράπεζα επιβεβαιώνει με αυτό τον τρόπο ότι κατέχει ηγετική θέση στην εν λόγω αγορά, ενισχύοντας σταθερά τη δραστηριότητα στους τομείς του corporate και investment banking, με επικεφαλής την κυρία Ελένη Βρεττού.

Οι δύο πρόσφατες εκδόσεις, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που επανεκκίνησε την αγορά εταιρικών ομολόγων και της Lamda Develοpment, απέδειξαν, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να γεφυρώνει επιτυχώς τη ζήτηση του επενδυτικού κοινού με τη χρηματοδότηση φερέγγυων εταιρειών, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της, επενδυτών και επιχειρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πειραιώς έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, κατέχοντας την πρώτη θέση μεταξύ των αναδόχων τα τρία τελευταία χρόνια σε όρους συνολικής ζήτησης, συντονίζοντας τις εκδόσεις.

Στην τριετία αυτή έχουν πραγματοποιηθεί 8 δημόσιες Προσφορές Ομολόγων στο Χ.Α., συνολικού ύψους αντληθέντων κεφαλαίων 1,6 δισ. ευρώ.

Στην πρόσφατη έκδοση και δημόσια προσφορά στο Χ.Α. του εταιρικού ομολόγου 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Τράπεζα Πειραιώς συγκέντρωσε ζήτηση που αρκούσε από μόνη της για την κάλυψη του μισού, σχεδόν, ύψους ολόκληρης της έκδοσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι καθοριστικός ο ρόλος της στην επιτυχή «επιστροφή στην κανονικότητα» των ομολογιακών εκδόσεων στο Χ.Α., ενώ στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις και μέσω αυτής της οδού, ως προς την ανεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων για την ελληνική οικονομία. Η επίδοση της τράπεζας έρχεται σε συνέχεια όλων των προηγούμενων επιτυχημένων ομολογιακών εκδόσεων, εδραιώνοντας την παρουσία της ως κυρίαρχης τράπεζας σε αυτή την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v