Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: 10 Αυγούστου η νέα πρόσκληση στους ομολογιούχους

Έως τις 31 Αυγούστου εκτείνεται η περίοδος αποδοχής της νέας πρόσκλησης, η οποία εφόσον γίνει αποδεκτή θα ανοίξει το δρόμο για την υποβολή αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα. Λεπτές οι ισορροπίες.

Folli Follie: 10 Αυγούστου η νέα πρόσκληση στους ομολογιούχους

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η γνωστοποίηση της πρόσκλησης της Folli Follie προς τους πιστωτές ομολογιούχους της για την παροχή έγκρισης του νέου αναθεωρημένου Σχεδίου Εξυγίανσης της εταιρείας (Consent Solicitation).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η διάρκεια της περιόδου αποδοχής της πρότασης είναι 21 ημέρες και απευθύνεται ως γνωστόν στους κατόχους τόσο του ευρωομολόγου, όσο και αυτούς του ομολόγου σε ελβετικό φράγκο.

Εφόσον, οι Γενικές Συνελεύσεις των ομολογιούχων εγκρίνουν κατά πλειοψηφία το αναθεωρημένο σχέδιο εξυγίανσης στις 31 Αυγούστου, θα ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος για την άμεση υποβολή αιτήματος υπαγωγής της Folli Follie στο άρθρο 106 β ή δ του Πτωχευτικού, μέσα στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Όπως ήδη έχει επισημανθεί, το ad hoc γκρουπ ομολογιούχων είχε εκφράσει νέα απαίτηση, η οποία αλλάζει ουσιωδώς τους όρους του Term Sheet του Νοεμβρίου, πάνω στο οποίο βασίστηκε η αρχική συναίνεση των πιστωτών.

Στο πλαίσιο αυτό οι πιστωτές ομολογιούχοι ζητούν να πάρουν την πλειοψηφία της OpsCo εταιρείας που βάσει του Σχεδίου Εξυγίανσης προβλέπεται να δημιουργηθεί. Η αρχική πρόβλεψη έδινε το 49% στους πιστωτές και το 51% στους παλαιούς μετόχους (οικογένεια Κουτσολιούτσου, Fosun, Fidelity και μικρομέτοχοι). Στη νέα τους απαίτηση οι πιστωτές ζήτησαν να λάβουν το 90% προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας δεν θα τελούν υπό τη «διαχείριση» των βασικών μετόχων.

Για να ικανοποιηθεί η συγκεκριμένη απαίτηση αναζητήθηκε η νομική φόρμουλα που θα στοιχειοθετήσει την «εξαφάνιση» των ποσοστών των βασικών μετόχων (τόσο της οικογένειας Κουτσολιούτσου, όσο και των Fosun- Fidelity), η οποία σύμφωνα με νομικούς κύκλους έχει βρεθεί.

Στο μεταξύ η νέα διορισμένη διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει στην εκκαθάριση της Links of London, της Ασιατικής θυγατρικής, ενώ δημοσίευσε την οικονομική κατάσταση για τη χρήση του 2018 (με αρνητική γνώμη από την PwC).

Σημειώνεται πάντως πως εκκρεμεί η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων χρήσης του 2019, την οποία η διοίκηση της FF τοποθετούσε χρονικά στις 15 Ιουλίου 2020...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v