Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φιλέτο» 71.000 τ.μ. στη Βούλα απέκτησαν Henderson Park και Hines

Νέο deal ταράζει τα νερά στο ελληνικό real estate. Οι δυο εταιρίες σχεδιάζουν τη δημιουργία 400 premium κατοικιών με κοινές υποδομές, ιδιωτικούς κήπους και υπηρεσίες security. Πωλητής ήταν το Μουσείο Μπενάκη.

«Φιλέτο» 71.000 τ.μ. στη Βούλα απέκτησαν Henderson Park και Hines

Εκταση ύψους 71.000 τετραγωνικών στην Αθήνα με στόχο την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών απέκτησαν η ευρωπαϊκή εταιρία επενδύσεων real estate Henderson Park και η εταιρία real estate Hines, οι οποίες έχουν ήδη αποκτήσει μεταξύ άλλων σειρά ξενοδοχείων στην Κρήτη

Πωλητής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν το Μουσείο Μπενάκη.

Η έκταση βρίσκεται στη Βούλα, νότια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό των δυο εταιριών, θα δημιουργηθεί συγκρότημα 400 κατοικιών με κοινές υποδομές, ιδιωτικούς κήπους, πισίνες και υπηρεσίες security. Στόχος των δυο εταιριών είναι η σταδιακή κατασκευή του project εντός των επόμενων τεσσάρων ετών.  

Ο Nick Weber, ιδρυτής της Henderson Park, δήλωσε: "Με αυτή τη συναλλαγή, αυξάνουμε την έκθεσή μας στην ελληνική αγορά, ενώ αναλαμβάνουμε την ανάπτυξη του project σε μια από τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας. Με περιορισμένα συγκρίσιμα προϊόντα σε προσφορά και ισχυρή αναγνωρισμένη ζήτηση, είμαστε σίγουροι ότι οι κατοικίες στο προάστιο της Βούλας θα προσελκύσουν ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς αγοραστές. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε ξανά με τη Hines σε αυτό το project".

Ο Paul Gomopoulos, διοικητικό στέλεχος της Hines και επικεφαλής της εταιρίας στην Ελλάδα, δήλωσε: "Η τοποθεσία της έκτασης στη Βούλα, μια από τις καλύτερες περιφέρειες της Αθήνας, και η εγγύτητά της στη θάλασσα παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργία premium κατοικιών. Θα αντλήσουμε από τη διεθνή μας εμπειρία στην κατασκευή κατοικιών για να παράσχουμε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, που θα αποτελέσει εξαιρετικό παράδειγμα των ικανοτήτων της Hines. Οι τελευταίες μας επενδύσεις με τη Henderson Park αποτελούν απόδειξη της ισχυρής μας συνεργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Η Alpha Bank ανέλαβε τη χρηματοδότηση της συναλλαγής ενώ οι Henderson Park και Hines είχαν σύμβουλο την Lambadarios Law Firm.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v