Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Πράσινο φως από τη ΓΣ σε ομολογιακά δάνεια 76,8 εκατ. ευρώ

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την έκδοση τριών ομολογιακών δανείων, ύψους 44,6 εκατ., 7,17 εκατ. και 24,98 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

ΣΙΔΜΑ: Πράσινο φως από τη ΓΣ σε ομολογιακά δάνεια 76,8 εκατ. ευρώ

Την έκδοση κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ύψους €44.635.000, το οποίο θα καλυφθεί από Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΣΙΔΜΑ.

Το κεφάλαιο του ως άνω ομολογιακού δανείου θα διαιρείται σε δύο (2) σειρές ως ακολούθως:

Σειρά Α δηλαδή σε ομολογίες που αντιπροσωπεύουν συνολική ονομαστική αξία έως το ποσό των €36.744.000. Ως τελική ημερομηνία αποπληρωμής για την Σειρά Α ορίζεται η ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώνονται 10 έτη από την αντίστοιχη ημερομηνία έκδοσης των ομολογιών.

Σειρά Β δηλαδή σε ομολογίες που αντιπροσωπεύουν συνολική ονομαστική αξία έως το ποσό των €7.891.000. Ως τελική ημερομηνία αποπληρωμής για τη Σειρά Β ορίζεται η ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώνονται 5 έτη από την αντίστοιχη ημερομηνία έκδοσης των ομολογιών.

Προς εξασφάλιση της εμπρόθεσμης και προσήκουσας εκπλήρωσης των πάσης φύσεως απαιτήσεων που απορρέουν από το ομολογιακό δάνειο, οι μέτοχοι ενέκριναν την παροχή στην Εκπρόσωπο των Ομολογιούχων (Εθνική Τράπεζα), για λογαριασμό των ομολογιούχων εξασφαλιστικών δικαιωμάτων επί περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων ακινήτων, απαιτήσεων από ασφαλιστικές συμβάσεις, εμπορευμάτων, μετοχών, καθώς και την χορήγηση εγγυήσεων.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση ενέκρινε την απόλυτη διακριτική ευχέρεια του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρίας τόσο της διαπραγμάτευσης για τη σύναψη του κοινού ομολογιακού δανείου όσο και του καθορισμού των όρων που θα διέπουν αυτό.

Επίσης, η γενική συνέλευση ενέκρινε την έκδοση κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου έως €7.177.000 το οποίο θα καλυφθεί από τις τράπεζες Εθνική Τράπεζα και EUROBANK A.E. ως αρχικούς ομολογιούχους. Ως τελική ημερομηνία αποπληρωμής των ομολογιών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του ως άνω ομολογιακού δανείου θα ορισθεί η ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώνονται δέκα (10) έτη από την αντίστοιχη ημερομηνία έκδοσης των ομολογιών. 

Τέλος, η ΓΣ άναψε το πράσινο φως και στην έκδοση κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ύψους έως €24.980.000 το οποίο θα καλυφθεί από τις Εθνική Τράπεζα, EUROBANK, ΑLPHA ΤΡΑΠΕΖΑ και ATTICA BANK Α.Ε. ως αρχικούς ομολογιούχους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v