Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Επέκταση στο Ισραήλ μέσω franchise

Σε συμφωνία με το γκρουπ Fox, ο ελληνικός όμιλος επεκτείνει την παρουσία του και στη Μέση Ανατολή. Το 2022 το πρώτο κατάστημα.

Jumbo: Επέκταση στο Ισραήλ μέσω franchise

Τη σύναψη σύμβασης εμπορικής συνεργασίας με την ισραηλινή Fox Group ανακοίνωσε χτες η Jumbo, με στόχο την επέκταση του δικτύου της στο Ισραήλ μέσω συμφωνίας franchise.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού ομίλου, «στις 24.7.2020 προχώρησε σε σύμβαση εμπορικής συνεργασίας με τη Fox Group, η οποία είναι ηγέτιδα στον χώρο του λιανεμπορίου στο Ισραήλ, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Tel Aviv, με 9 σήματα δικά της και 11 συνεργασίες franchise με εταιρείες με διεθνή παρουσία στο λιανεμπόριο. Με τη συμφωνία παρέχεται σε αυτήν το αποκλειστικό δικαίωμα για το άνοιγμα στο Ισραήλ νέων καταστημάτων, που θα φέρουν το σήμα «Jumbο» και θα εμπορεύονται προϊόντα της αλυσίδας.

Λαμβανομένου υπόψη ότι η Fox Group θα πρέπει να επιτύχει τη διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων τοπικού χαρακτήρα, για να καταστεί στη συνέχεια δυνατή η υλοποίηση της συμφωνίας, το πρώτο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει περί το τέλος του έτους 2022. Η συμφωνία είναι 12ετούς διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 10 χρόνια από την παρέλευση των πρώτων 10 ετών από την ημερομηνία ανοίγματος του πρώτου καταστήματος.

Εκτός από το ιδιόκτητο δίκτυο καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, ο όμιλος Jumbο έχει αναπτύξει το σύστημα δικαιόχρησης - franchise σε Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο.

Σημειώνεται πως η Fox Group ιδρύθηκε το 1942 και ειδικεύεται στην αγορά ενδυμάτων. Σήμερα, εκτός από το Ισραήλ έχει παρουσία σε 14 χώρες, διαθέτοντας 600 καταστήματα παγκοσμίως, συνολικής επιφάνειας 110.000 τετραγωνικών μέτρων. Διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Tel Aviv, διαθέτει 9 σήματα δικά της και 11 συνεργασίες franchise με εταιρείες με διεθνή παρουσία στο λιανεμπόριο, όπως π.χ. με τη Nike. Όμως με τη συμφωνία της με την Jumbο, εισέρχεται σε μια νέα για αυτήν κατηγορία, όχι μόνο των παιχνιδιών αλλά και των προϊόντων για το σπίτι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v