Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ.Ε. Δημητρίου: Στην «τελική ευθεία» η συμφωνία εξυγίανσης

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας εξυγίανσης της εισηγμένης. Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων. Άνοδος πωλήσεων και διεύρυνση μεριδίων αγοράς μέσα στο 2020.

Γ.Ε. Δημητρίου: Στην «τελική ευθεία» η συμφωνία εξυγίανσης

Το περιεχόμενο της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας ηλεκτρικών συσκευών Γ.Ε. Δημητρίου ενέκρινε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, με απώτερο στόχο η εισηγμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υπερχρέωσής της και να λειτουργήσει εύρυθμα ενταγμένη στον όμιλο Quest.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης Γιώργο Δημητρίου, «έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, με στόχο την εξεύρεση μιας βιώσιμης και μακροπρόθεσμης λύσης για το μέλλον της εταιρείας. Σήμερα βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο και συζητούμε την οριστικοποίηση κάποιων λεπτομερειών. Αισιοδοξώ πως μέσα στον μήνα θα φτάσουμε στο τέλος».

Η διοίκηση της Γ.Ε. Δημητρίου περιορίστηκε στην αναφορά ορισμένων γενικών χαρακτηριστικών της συμφωνίας, η οποία θα περιλαμβάνει κούρεμα υποχρεώσεων προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά όχι προς ενέγγυους πιστωτές, πελάτες (επιστροφές πωλήσεων, ειδικά πριμ), προμηθευτές και εργαζόμενους.

Αν τελικά υπάρξει συμφωνία, τότε θα υποβληθεί αίτημα εκδίκασης της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πιστωτών, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως θα υπάρξει δικαστική απόφαση μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Από τη στιγμή που υπάρξει δικαστική επικύρωση της συμφωνίας, θα ακολουθήσει η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Γ.Ε. Δημητρίου, με συμμετοχή του Ομίλου Quest στον οποίον θα περάσει και το πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρείας.

«Το ποιο ποσοστό θα αποκτήσει ο όμιλος Quest δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη, καθώς αυτό θα επηρεαστεί και από το τελικό περιεχόμενο της συμφωνίας εξυγίανσης. Πάντως, το κύριο μέλημά μας είναι να μπορέσει η εταιρεία να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τον κ. Γιώργο Δημητρίου, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και για τη φετινή πορεία των πωλήσεων:

«Μέχρι τώρα έχουμε επιτύχει το σύνολο των περυσινών μας πωλήσεων, παρά την αρνητική επίδραση της πανδημίας στην εγχώρια αγορά. Το σπουδαίο είναι πως μέσα σε μια περίοδο διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές μας, όχι μόνο δεν χάνουμε έδαφος αλλά αντίθετα ενισχύουμε τις πωλήσεις και διευρύνουμε το μερίδιο αγοράς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v