Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Ολιγοήμερη παράταση στις δεσμευτικές προσφορές για Cepal-Galaxy

Μετά από αιτήματα επενδυτών, η τράπεζα μετέθεσε για λίγες ημέρες την προθεσμία. PIMCO, Davidson Kempner, Cerved και Elliott στην αφετηρία για την απόκτηση της Cepal και «φέτας» των mezzanine notes της τιτλοποίησης Galaxy.

Alpha Bank: Ολιγοήμερη παράταση στις δεσμευτικές προσφορές για Cepal-Galaxy

Ολιγοήμερη παράταση (σ.σ. έως την 30ή Οκτωβρίου) παρείχε η Alpha Bank στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του ως 100% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal καθώς και «φέτας» των τίτλων ενδιάμεσης διαβάθμισης της τιτλοποίησης Galaxy.

Την παράταση ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των επενδυτών που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, προκειμένου να ολοκληρώσει τον φάκελο της προσφοράς. 

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχουν οι PIMCO, Davidson Kempner (DK), Cerved και Elliott μέσω της ιταλικής θυγατρικής της στη διαχείριση απαιτήσεων Credito Fondiario. 

Δέλεαρ για τους επενδυτές αποτελεί η νέα Cepal, «προικισμένη» με υπό διαχείριση απαιτήσεις 27 δισ. ευρώ. Η δυνατότητα αγοράς έως και του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου επιτρέπει στον επενδυτή να δημιουργήσει την ισχυρότερη, με όρους χαρτοφυλακίου και προοπτικών, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην εγχώρια αγορά. 

Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, με κωδικές ονομασίες Orion (“SPV I”), Galaxy II (“SPV II”) και Galaxy IV (“SPV IV”), μεικτής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ. 

Η τράπεζα μετέφερε, στο τέλος Απριλίου, σε τρία οχήματα ειδικού σκοπού ( SPVs), τα οποία συστάθηκαν στην Ιρλανδία, τα δάνεια και οι εταιρείες εξέδωσαν ομόλογα τριών τάξεων.  Η αθροιστική ονομαστική αξία των τριών τίτλων πρώτης διαβάθμισης (senior notes), τους οποίους θα διακρατήσει κατά 100% η τράπεζα, διαμορφώνεται πέριξ των 3,6 δισ. ευρώ και φέρουν επιτόκιο 0,75%. Για τους παραπάνω τίτλους, η τράπεζα έχει ήδη ζητήσει λήψη κρατικής εγγύησης από το πρόγραμμα «Ηρακλής». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v