Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΔΑ: Πράσινο φως στα έργα για δίκτυο αερίου σε Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα

Ενέκρινε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τα τεύχη δημοπράτησης των έργων κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Ακολουθούν Λιβαδειά, Άμφισσα και Καρπενήσι. Στα 48 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις.

ΔΕΔΑ: Πράσινο φως στα έργα για δίκτυο αερίου σε Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα

Μετά την Κεντρική Μακεδονία, τη σκυτάλη για την προκήρυξη από τη ΔΕΔΑ των διαγωνισμών κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου παίρνει η Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου έλαβε την έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τα τεύχη δημοπράτησης των έργων σε Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα. Θα είναι οι πρώτοι διαγωνισμοί που θα προκηρυχθούν το προσεχές χρονικό διάστημα. Πηγές αναφέρουν ότι σύντομα θα εγκριθούν τα τεύχη για τις πόλεις της Λιβαδειάς, της Άμφισσας και του Καρπενησίου.

Μετά τους διαγωνισμούς σε Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα, θα ακολουθήσει χωριστή διαδικασία για τη Λιβαδειά (αναμένεται η ολοκλήρωση σχετικών έργων του ΔΕΣΦΑ), ενώ τρίτο πακέτο διαγωνισμού έπεται για την Άμφισσα και το Καρπενήσι καθώς ο εφοδιασμός αερίου θα γίνει με CNG.

Για τις έξι πόλεις, η ΔΕΔΑ έχει προγραμματίσει επενδύσεις 48 εκατ. ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μήκους 328 χλμ., απ' όπου θα συνδεθούν 14.500 καταναλωτές έως το 2024.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία δρομολογεί έως το 2024 επενδύσεις συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ για δίκτυα φυσικού αερίου συνολικού μήκους 1.830 χλμ. στην υπόλοιπη Ελλάδα πλην Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας. Θα συνδεθούν περί τις 57.000 καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v