Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάσσης (ΔΕΗ): Στα 2,5 δισ. το έλλειμμα στις ΑΠΕ χωρίς τα μέτρα

Σύντομα με τροπολογία στη Βουλή το «πακέτο» μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος στον ΕΛΑΠΕ. Τι είπαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Γ. Στάσσης και εκπρόσωποι της ΑΠΕ για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Στάσσης (ΔΕΗ): Στα 2,5 δισ. το έλλειμμα στις ΑΠΕ χωρίς τα μέτρα

Υπέρ του πακέτου των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση για το κλείσιμο του ελλείμματος στον Ειδικό Λογαριασμό των ΑΠΕ τάχθηκε ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Ο επικεφαλής της δημόσιας εταιρίας τοποθετήθηκε στη διαρκή επιτροπή παραγωγής κι εμπορίου στη Βουλή, όπου τοποθετήθηκαν φορείς της αγοράς αλλά και βουλευτές για τα μέτρα που πρόκειται να συμπεριλάβει σε τροπολογία το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο χωροταξικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον κ. Στάσση, το πλέγμα των παρεμβάσεων που προωθεί η κυβέρνηση λύνει μόνιμα το πρόβλημα βιωσιμότητας του ΕΛΑΠΕ και μαζεύει… τη μαύρη τρύπα. Κατά τον ίδιο πρόκειται για λύση με ορίζοντα δεκαετίας. Ο ίδιος επικαλούμενος μελέτες της ΔΕΗ εκτίμησε ότι αν δεν λαμβάνονταν μέτρα τότε το έλλειμμα θα έφτανε τα 2 με 2,5 δις. ευρώ.

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ Γιώργος Περιστέρης υποστήριξε ότι οι ΑΠΕ συμβάλουν και θα συνεχίσουν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους ενέργειας, ενώ με αφορμή την έκτακτη εισφορά, σημείωσε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Παπασταματίου τόνισε ότι είναι σημαντικό οι εταιρίες ΑΠΕ να γνωρίζουν τις επιπτώσεις των μέτρων και φυσικά τις ίδιες τις παρεμβάσεις ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες.

Δριμεία κριτική έκαναν οι εκπρόσωποι του ΣΠΕΦ Στέλιος Λουμάκης και της ΠΟΣΠΗΕΦ Γιάννης Παναγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v