Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Με διαδικασία fast track χτίζει το μεγαλύτερο έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα

Η υψηλότερη επένδυση σε ΑΠΕ στην Ελλάδα. Στα 585 εκατ. ευρώ τα κεφάλαια για τα 18 αιολικά στην Κάρυστο. Η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της RF Energy για το έργο ισχύος 360 MW. Η συμβολή στη μείωση των ρύπων.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Με διαδικασία fast track χτίζει το μεγαλύτερο έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο σε ύψος επένδυσης έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα δρομολογεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μετά την υπαγωγή του στην ταχεία αδειοδοτική διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων.

Η επένδυση ανέρχεται στα 585 εκατ. ευρώ και το project «Καρυστία» θα αποτελείται από 18 αιολικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 360 MW. Πρόκειται για έργο σύνθετο καθώς θα διασυνδέεται ηλεκτρικά με υποθαλάσσιο καλώδιο μήκους 69 χλμ. Θα ξεκινά από την Εύβοια και θα καταλήγει στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος των αδειών από το σύνολο των 360 MW προέρχεται από το χαρτοφυλάκιο των αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW της εταιρείας «RF Ομαλιές Μ.Α.Ε.», που εξαγόρασε τον περασμένο Μάρτιο από την «RF Energy A.E.».

Η λειτουργία του συμπλέγματος των αιολικών σταθμών της «Καρυστίας» θα οδηγεί ετησίως στη μείωση κατά 1,2 εκατομμύρια τόνους των ρύπων CO2, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην επίτευξη των εθνικών στόχων για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο, το οποίο θα επιταχυνθεί αδειοδοτικά με το πλαίσιο του fast track, συγκαταλέγεται σε αυτά που υλοποιεί η εταιρεία προκειμένου να πιάσει τον στόχο των 2,8 GW σε ΑΠΕ στην προσεχή πενταετία. Στόχος ο οποίος θα ξεπεραστεί με την απεμπλοκή (απαιτείται θεσμικό πλαίσιο) για το έργο της αντλησοταμίευσης στην Αμφιλοχία και το υβριδικό στο Αμάρι του Ρεθύμνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v