Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι σχεδιασμοί της Lamda για τα έργα στο Ελληνικό

Στη μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ» τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς προσδοκά η διοίκηση της εισηγμένης. Πώς εξελίσσεται ο προγραμματισμός των έργων, ώστε να μπουν μπουλντόζες από την πρώτη στιγμή.

Οι σχεδιασμοί της Lamda για τα έργα στο Ελληνικό

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό να πηγαίνει για το πρώτο εξάμηνο του 2021, οι κύριες εργασίες που αφορούν την κατασκευή των ψηλών κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί και τοπόσημα δεν πρόκειται να αρχίσουν πριν από το τέλος του επόμενου χρόνου ή τις αρχές του 2022.

Χθες, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης για τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου είπε, πάντως, πως οι εργασίες για την κατασκευή των υποδομών (δίκτυα, δρόμοι, κ.λπ.) εντός της έκτασης θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με το ελληνικό Δημόσιο. Τότε θα γίνει και το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας, με τη Lamda Develοpment να καταβάλλει την πρώτη δόση του τιμήματος.

Ο κ. Αθανασίου υποστήριξε στη χθεσινή γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, πως «η διαδικασία ολοκλήρωσης των απαραίτητων συνθηκών -οι οποίες, όταν εκπληρωθούν, θα μας επιτρέψουν να μπουν οι τελικές υπογραφές- προχωρά κανονικά και πιστεύουμε ότι όντως μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 θα αποκτήσουμε τις μετοχές» της Ελληνικό ΑΕ.

Πρόσθεσε πως η εισηγμένη «προχωρά πυρετωδώς σε τρεις βασικούς άξονες, κατ' αρχάς την κατεδάφιση των κτιρίων που ολοκληρώθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή όπου ήταν η παλιά Ολυμπιακή, για να αρχίσουν οι εργασίες περίφραξης, ενώ προχωρούν και τα έργα σε επίπεδο μελετών».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lamda Develοpment, τα πρώτα έργα που θα ξεκινήσουν εντός του 2021, μετά την υπογραφή της σύμβασης, «θα είναι αυτά για τις υποδομές, τους δρόμους, την ύδρευση, τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα κ.λπ.». Στόχος της διοίκησης, είπε, είναι «να προχωρήσουμε εντός του 2021 στην έκδοση των οικοδομικών αδειών και στο τέλος της χρονιάς -αρχές επόμενης- να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα στα κτίρια-τοπόσημα».

Ο πρόεδρος της Lamda Develοpment Τάσος Γιαννίτσης πρόσθεσε πως η διοίκηση προχωράει «με πυρετώδεις ρυθμούς», ώστε «όταν γίνει η μεταβίβαση, να μην είμαστε στο σημείο μηδέν» και να κερδηθεί χρόνος. Ο ίδιος τόνισε πως τα στελέχη του ομίλου καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του μεγάλου έργου μέσα στις έκτακτες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Για τις επιμέρους συμφωνίες με στρατηγικούς συνεργάτες που αφορούν επιμέρους αναπτύξεις εντός του Ελληνικού, έχει ήδη υπογραφεί η συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου (θα συμμετάσχει και το Olayan Group που είναι ήδη μέτοχος της ΤΕΜΕΣ) για την ανάπτυξη των δύο ξενοδοχείων, ύψους 300 εκατ. ευρώ. Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για τη σύσταση άλλων δύο κοινοπραξιών: Για το συγκρότημα με χώρους γραφείων και ξενοδοχείου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και τον οικιστικό πύργο επί της Παραλιακής, έργα «που θέλουμε να ξεκινήσουν εντός των επόμενων 15 μηνών», όπως είπε ο κ. Αθανασίου.

Σύμβουλοι της Lamda για τη διαδικασία είναι η Deloitte και η Savills, με τη διοίκηση να υποστηρίζει πως θα μπορούν να συμμετάσχουν τόσο Ελληνες όσο και ξένοι επενδυτές. Στόχος είναι να υπογραφούν οι συμφωνίες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Για τα εμπορικά κέντρα, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης είπε πως επηρεάζονται από την πανδημία, αλλά «στεκόμαστε δίπλα στους καταστηματάρχες, τηρώντας όλα τα μέτρα της Πολιτείας κι ακολουθώντας τις αποφάσεις για μείωση των ενοικίων».

Παράλληλα λειτουργεί η μέθοδος του click away.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v