Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Στις 3 Φεβρουαρίου το επόμενο ορόσημο

Προετοιμασία για την καταληκτική δικαστική μάχη στο Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την ένεση ρευστότητας της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Folli Follie: Στις 3 Φεβρουαρίου το επόμενο ορόσημο
  • της Σοφίας Εμμανουήλ

Στις 3 Φεβρουαρίου εκδικάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της Folli Follie, με βάση τα άρθρα 106β&δ του ΠτΚ, για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης που υπέγραψε στις 31.12.2020 με τους πιστωτές της. Αυτό είναι το επόμενο ορόσημο για την εταιρεία, μετά την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13 εκατ. ευρώ από το fund Arena.

Η Arena Investors, μέσω της συνδεδεμένης εταιρείας AIEF FF SPV, LP, κάλυψε την πλειονότητα (97,16%) των ομολογιών που εκδόθηκαν με εξασφαλίσεις -που περιλαμβάνουν ακίνητα χωρίς βάρη και συγκεκριμένα το πρώην πολυκατάστημα Μινιόν καθώς και τις αποθήκες/κέντρο logistics της εταιρείας στο Κορωπί.

Πρόκειται για χρηματοδότηση-γέφυρα που θα κρατήσει τη δραστηριότητα «ζωντανή» μέχρι τη συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει ή όχι το σχέδιο που θα οδηγήσει τη Folli Follie σε εξυγίανση και κατόπιν κερδοφορία και βιώσιμη ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω κεφάλαια θα καλύψουν εν πολλοίς υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί λόγω και του παρατεταμένου lockdown στον κλάδο του λιανεμπορίου, αλλά ένα σημαντικό κονδύλι θα πάει σε αμοιβές συμβούλων.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η επικαιροποιημένη συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει ότι οι πιστωτές αποκτούν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας μέσω του απόλυτου ελέγχου της εταιρείας AssetCo, που θα συσταθεί, καθώς και το 90% της OpsCo, εταιρείας που θα συνεχίσει τη σημερινή εμπορική δραστηριότητα της Folli Follie, η οποία και θα εκδώσει νέες ομολογίες ύψους 60 εκατ. ευρώ με δικαιούχους τους πιστωτές.

Με βάση το σχέδιο εξυγίανσης, η νέα εταιρεία προβλέπεται να περάσει σε κερδοφορία από το 2022, αλλά η κρίση στο λιανεμπόριο εξαιτίας της μακράς περιόδου των περιοριστικών μέτρων αναδύει αβεβαιότητες καθώς η εταιρεία είχε χάσει πάνω από 5 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις στο πρώτο lockdown, ενώ με κλειστά καταστήματα μέχρι σήμερα, όλα δείχνουν ότι υπερδιπλασιάστηκε η ζημιά στο σύνολο του 2020, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σημερινό μέγεθός της. Ο κύκλος εργασιών της με βάση την πρόβλεψη που ενσωματώνει το επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης, το 2020 θα ήταν 35 εκατ. ευρώ σε επίπεδο εταιρείας και 80 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v