Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δάνειο της Notos Com πουλά η Eurobank

Η τράπεζα έχει δώσει εντολή στη Euroxx για εξεύρεση αγοραστή του δανείου, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αλλάζει τα δεδομένα για τις άλλες πιστώτριες τράπεζες. Ποια είναι η κατανομή των υποχρεώσεων. 

Το δάνειο της Notos Com πουλά η Eurobank

Στην πώληση του δανείου της Notos Com προχωρά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, η Eurobank και έχει δώσει εντολή στη Euroxx για την εξεύρεση αγοραστή.

Πρόκειται για δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ, που αφορά τη συμμετοχή της τράπεζας σε κοινό ομολογιακό ύψους 155 εκατ. ευρώ, το οποίο πλην της Eurobank κατανέμεται μεταξύ των υπόλοιπων τραπεζών ως εξής: 45 εκατ. ευρώ έχει η Αlpha Bank, 70 εκατ. ευρώ η Εθνική και 10 εκατ. ευρώ η Πειραιώς. Το ομολογιακό φέρει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξασφαλίσεις αξίας κάτι λιγότερο από 20 εκατ. ευρώ, καθώς τα ακίνητα-φιλέτα της Notos αποτελούν εγγυήσεις σε άλλα δάνεια της εταιρείας.

Η απόφαση της Eurobank να προχωρήσει στην πώληση του δανείου έρχεται μετά από μια 3ετή άκαρπη, όπως τη χαρακτηρίζουν αρμόδιες πηγές, διαδικασία διάσωσης της Notos Com, η οποία ξεκίνησε με την εμπλοκή της Pillarstone, την αποχώρησή της και εν συνεχεία τη συνεργασία με το βρετανικό fund M&G.

Εσχάτως, προ διμήνου, υπήρξε πρόταση από την πλευρά της Optima bank για την εξαγορά των δανείων της Notos, ωστόσο οι εξελίξεις καταδεικνύουν πως η εν λόγω πρόταση δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την πορεία πώλησης του δανείου από την πλευρά της Eurobank. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της Optima bank προβλέπει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τροποποίηση των όρων και η τράπεζα ζητά ισχυρές εξασφαλίσεις, προκειμένου να αναλάβει τα δάνεια του εμπορικού ομίλου.

Άνοιξε ο δρόμος

Η κίνηση από την πλευρά της Eurobank θέτει νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι πιστώτριες τράπεζες με τα δάνεια της Notos Com και αλλάζει τους όρους διαχείρισής του. Η περίπτωση θυμίζει την αντίστοιχη με τα δάνεια της Χαλυβουργίας Ελλάδος, όπου και σε αυτά η διαδικασία πώλησής τους σε τρίτο επενδυτή ξεκίνησε με την πώληση του δανείου της Eurobank στο αμερικανικό fund HIG, με το οποίο υπήρξε πρόσφατα συμφωνία και από την πλευρά της Tράπεζας Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v