Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιξε το πρώτο ΙΚΕΑ μικρού μεγέθους στον Πειραιά

Τα ΙΚΕΑ «πόλης» είναι ένα concept που αναμένεται να τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς αποτελεί το όχημα του ομίλου για ταχύτερη επέκταση.

Ανοιξε το πρώτο ΙΚΕΑ μικρού μεγέθους στον Πειραιά
  • της Σοφίας Εμμανουήλ

Το νέου τύπου «μικρό» ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis άνοιξε χθες στην πόλη του Πειραιά, λίγες ημέρες μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου. Πρόκειται για κατάστημα συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ. στην οδό Γούναρη, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, σε τριώροφο κτίριο, το οποίο αποτελεί το πρώτο μίας σειράς επενδύσεων που δρομολογεί ο όμιλος σε μεγάλες πόλεις.

Η επέκταση της αλυσίδας με τη δημιουργία του πρώτου μικρού καταστήματος, νέας φιλοσοφίας, είχε προαναγγελθεί από τη διοίκηση του ομίλου ενώ η επένδυση υλοποιείται δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του ΙΚΕΑ Pop-up Store στον Πειραιά, το οποίο έτυχε θερμής ανταπόκρισης από το καταναλωτικό κοινό της πόλης. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση που στηρίζεται στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης του ομίλου, με τη λειτουργία καταστημάτων νέας φιλοσοφίας που στόχο έχουν να φέρουν την ΙΚΕΑ ακόμα πιο κοντά στον καταναλωτή. Το νέο κατάστημα διαθέτει εμπορικούς χώρους και στα τρία επίπεδα του ακινήτου, όπου διατίθεται προϊοντικό χαρτοφυλάκιο άνω των 1.000 κωδικών.

Τα ΙΚΕΑ «πόλης» είναι ένα concept που αναμένεται να τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς αποτελεί το όχημα του ομίλου για ταχύτερη επέκταση. Πρόκειται για καταστήματα επιφάνειας 1.000 έως 2.000 τ.μ. με χαρτοφυλάκιο περί τους 1.000 κωδικούς. Μετά τον Πειραιά το νέο concept αναμένεται να τοποθετηθεί στην Πάτρα, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη Σόφια και άλλα σημεία. Οι επενδύσεις εντάσσονται σε ένα συνολικό πρόγραμμα του ομίλου περί τα 20-22 εκατ. ευρώ ανά έτος την τρέχουσα τριετία έως το 2023.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το δίκτυο ΙΚΕΑ αριθμεί σήμερα οκτώ συνολικά ΙΚΕΑ, πέντε καταστήματα στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο, ενώ διαθέτει έξι Pick-up-Point στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v