Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άκτωρ: Θα τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα στη Ρουμανία

Τηλεφωνική επικοινωνία του εκτελεστικού προέδρου της κατασκευαστικής και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών της Ρουμανίας. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα της Άκτωρ. Δεσμεύσεις για την εντός των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσή τους.

Άκτωρ: Θα τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα στη Ρουμανία

Τη δέσμευση για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στα έργα που έχει αναλάβει η Άκτωρ στη Ρουμανία μετέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος της κατασκευαστικής, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της γειτονικής χώρας.

Όπως έγινε γνωστό από την ελληνική εταιρεία, χθες συνομίλησαν ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος με τον Cătălin Drulă και σύμφωνα με τη θυγατρική της Ελλάκτωρ επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμα φορά «η κοινή στόχευση σε όλα τα στρατηγικά θέματα και η δυνατή σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης».

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, υπογραμμίστηκε ότι θα τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα των έργων που έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία και για την κυβέρνηση της Ρουμανίας χαρακτηρίζονται στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Έτσι, η Άκτωρ δεσμεύτηκε ότι το Sebes-Turda θα παραδοθεί το καλοκαίρι, ενώ η κατασκευή του Περιφερειακού Βουκουρεστίου θα ξεκινήσει τέλη Μαΐου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι τα έργα συνεχίζονται απρόσκοπτα στον σταθμό Ilteu και τα τούνελ της Gurasada, ενώ στην περιοχή Brassov εκτελούνται τα δυο μεγάλα έργα: η σιδηροδρομική γραμμή Brassov – Sighisoara, η οποία σημειώνει πρόοδο και το LOT2 για το οποίο η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο παραγγελίας 4 TBM μηχανημάτων. Σημειώνεται επίσης, ότι η εταιρεία παρέδωσε πρόσφατα το έργο Baia Mare-Sighetu Marmaţiei.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στον υπουργό κ. Drulă ότι η αγορά της Ρουμανίας αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας και δεσμεύτηκε με προσωπική επίβλεψη της προόδου των έργων.

Τέλος, συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συστηματική τους επικοινωνία και συνεργασία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υλοποίησης των προγραμματισμένων κατασκευαστικών έργων.

 

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v