Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αντλησε 650 εκατ. ευρώ, στο 3,875% το επιτόκιο

(upd) Η εντυπωσιακή προσφορά από την πλευρά των επενδυτών οδήγησε τη ΔΕΗ να αντλήσει 150 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Στο 3,875% έκλεισε το επιτόκιο. Η ανακοίνωση της Επιχείρησης.

ΔΕΗ: Αντλησε 650 εκατ. ευρώ, στο 3,875% το επιτόκιο

Πάνω από έξι φορές καλύφθηκε το ποσό που ζητά η ΔΕΗ μέσω του ομολόγου της, με αποτέλεσμα να αντλήσει τελικά 150 εκατ. ευρώ περισσότερα από το αρχικό σχέδιο.  

Το ομόλογο βρήκε μεγάλη επενδυτική ανταπόκριση και πηγές κάνουν λόγο για προσφορές συνολικού ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ.

Στα ενδιαφέροντα της έκδοσης συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πως από τα το 60% με 70% των προσφορών προέρχεται από ξένους επενδυτές. Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε και από εγχώριους ιδιώτες πελάτες τμημάτων private banking.

Το βιβλίο των προσφορών έκλεισε με το επιτόκιο κάτω από 4%, στο 3,875%.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.  ανακοινώνει σήμερα την επιτυχή τιμολόγηση της πρώτης διεθνούς προσφοράς (η «Προσφορά») ομολογιών με ρήτρα αειφορίας ύψους ποσού €650 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 3,875% και λήξη το 2026 (οι «Ομολογίες» ή «Ομολογίες Βιωσιμότητας»), με τιμή έκδοσης 100%.

Οι Ομολογίες θα εκδοθούν σύμφωνα με το Άρθρο 59, παράγραφο 2, και το Άρθρο 74 του νόμου 4548/2018, και το Άρθρο 14 του νόμου 3156/2003 και θα διέπονται από το δίκαιο της Νέας Υόρκης. Τα έσοδα από την Προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της Προσφοράς.

Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών Βιωσιμότητας στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στην Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Προσφορά έχει προγραμματιστεί να διακανονιστεί την 18η Μαρτίου 2021, με την επιφύλαξη εκπλήρωσης των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης τέτοιου είδους συναλλαγών.

H HSBC Continental Europe S.A. και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Ltd, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe S.A. επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v