Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Οι τρεις προτεραιότητες της νέας διοίκησης

Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης της Ελλάκτωρ. Δεν απέκλεισε ο CEO στο conference call με τους αναλυτές το ενδεχόμενο και ενδιάμεσης χρηματοδότησης μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Ελλάκτωρ: Οι τρεις προτεραιότητες της νέας διοίκησης

Τρεις προτεραιότητες έθεσε η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 120 εκ. ευρώ.

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος αυτές είναι: «Η σταθεροποίηση της απόδοσης του ομίλου, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός αυστηρού πλάνου μείωσης των εξόδων και η αποκατάσταση της ρευστότητας βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της».

Ο κ. Ξενόφος σε επανειλημμένες ερωτήσεις των επενδυτών για το αν υπάρχει plan b στην περίπτωση που δεν ανταποκριθούν οι μέτοχοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, απάντησε ότι «δεν υπάρχει τέτοια προοπτική», δηλώνοντας την πεποίθηση του για την επιτυχημένη έκβαση της.

Επιπρόσθετα η νέα διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τους αναλυτές δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο χρηματοδότησης – γέφυρας, με τον κ. Ξενόφο να υπογραμμίζει ότι η διοίκηση «σχεδιάζει και αξιολογεί εναλλακτικά σενάρια ενδιάμεσης χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες της ΑΚΤΩΡ»

Επίσης στις ενέργειες της διοίκησης συμπεριλαμβάνονται η αποκατάσταση σταδιακά των σχέσεων με προμηθευτές και συνεργάτες, ενώ στόχος είναι και ο εξορθολογισμός του κόστους και η επαναδιαπραγμάτευση υφιστάμενων συμβάσεων.

Η νέα διοίκηση επίσης «επανασχεδιάζει την εσωτερική οργανωτική δομή, με στόχο την επίτευξη αποτελεσματικότητας, υπευθυνότητας και των εσωτερικών συνεργασιών», και ταυτόχρονα εφαρμόζει τη συνεχή και συστηματική παρακολούθηση της προόδου των έργων.

Η διοίκηση επίσης έχει δρομολογήσει την απεμπλοκή του τομέα κατασκευής από ζημιογόνες δραστηριότητες του εξωτερικού πλην Ρουμανίας

Κατά τη διοίκηση του ομίλου οι επιχειρησιακοί τομείς της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά, καθώς είναι σε θέση να επιδιώξουν σημαντικό ποσοστό από το ταμείο Ανάκαμψης. «Άλλωστε οι επιχειρησιακοί τομείς του ομίλου συμπεριλαμβάνονται στους βιομηχανικούς κλάδους τους οποίους έχει θέσει σε προτεραιότητα το ταμείο και πρόκειται για τις μεταφορές, την ενέργεια και τη διαχείριση Αποβλήτων», σύμφωνα με τον κ. Ξενόφο.

Στόχος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι να επανατοποθετήσει στρατηγικά τον όμιλο τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά πλέον τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, και θέτοντας στέρεες και υγιείς βάσεις για τη δυναμική συμμετοχή του στην προβλεπόμενη θετική πορεία του κλάδου.

Η διοίκηση του ομίλου δίνει έμφαση στους τομείς των Παραχωρήσεων, των ΑΠΕ και της διαχείρισης αποβλήτων στη διαμόρφωση των EBITDA του ομίλου.

Τα κεφάλαια, τα οποία θα αντληθούν από την προτεινόμενη Αύξηση, θα διατεθούν προκειμένου να καλύψουν επενδύσεις ύψους περίπου 20,5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων στους τομείς της Ενέργειας καθώς και 100 εκατ. ευρώ περίπου, για τη συμμετοχή της Εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Από τα παραπάνω ποσά θα αφαιρεθούν αναλογικά τα έξοδα της έκδοσης των Νέων Μετοχών και το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντλήσει η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ θα διατεθεί με στόχο να καλύψει υποχρεώσεις από δραστηριότητες του εξωτερικού, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αλλά και τις υποχρεώσεις της στην ελληνική αγορά, 45 εκατ. και 55 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Στόχος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v